Lishoo Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Wywalenie EGR, najwięcej daje dla czystości kolektora i silnika, sama ekologia
tokam Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 turbina lubi przelot.duzo daje do tego wywalenie egr. no chyba o zaślepienie egr chodzi.
Lishoo Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Ja miałem tak samo, kolektor był tak uwalony że miał max 50% swojej pojemności, ale EGR był przepalony i puszczał cały czas, ja zlikwidowałem go całkiem, nie tylko zaślepiłem.
MAGIC87 Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 brak kata pomaga we wczesniejszym wstawaniu duzym turbo
Klaudek1993 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 ale jak egr wywaliłeś całkowicie ? bo niewiem czy go zaslepić czy jak ?
Lishoo Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Rurkę od kolektora wydechowego usunąłem, w to miejsce przykręciłem blachę-zaślepkę grubości chyba 4mm. Zawór EGR odkręciłem od kolektora dolotowego i kolektor zaślepiłem też blachą 4mm, przewód podciśnieniowy co idzie do EGR zaślepiłem śrubką. VAGiem ustawiłem wysterowanie EGR tak żeby cały czas był zamknięty.
Klaudek1993 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 jak dostane kabel to sprobuje to zrobic
Lishoo Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zależy o co pytasz. EGR usunąłem bo nie działał i dla zdrowia silnika. Rurkę od kolektora wydechowego, żeby nie przenosił niepotrzebnie ciepła do kolektora dolotowego. A vagiem wyłączyłem EGR żeby ECU miał cały czas nadmiar powietrza. Wiadomo że wystarczy wstawić zaślepkę i też będzie, ale to już kwestia gustu
Klaudek1993 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 a zwykłym kablem do vaga też wyłącze ?
Rekomendowane odpowiedzi