Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki zestaw firmy Alpine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy.Proszę o poradę.Padły mi przednie głośniki i chcę je zamienić na 16.Jak możecie polecić mi jakiś zestaw Alpine.Mam dojście do sprzętu tej firmy za dużo taniej, więc zamierzam z tego skorzystać(potrzebuję numer lub nazwę modelu , żeby przedstawiciel wiedział o jaki sprzęt chodzi).Wzmak i skrzynia w bagażniku już są.Jak ktoś ma ochotę to sprzęt jest w moim opisie (radio będzie oczywiście zmienione). Ewentualne porady mile widziane (na tym sprzęcie wogóle sie nie znam)

---------- Post dopisany 07-11-2012 at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany 02-11-2012 at 00:48 ----------

Jest tu ktoś kto się zna na parametrach głośników?

---------- Post dopisany 08-12-2012 at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2012 at 21:10 ----------

Panowie może ktoś powiedzieć coś o tym zestawie i czy się zmieści???Co ewentualnie dokupić

ALPINE SPG-17CS 165mm 280W max KOMPONENT gwar24m! (2854483058) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany 08-12-2012 at 21:06 ----------

Co za dział. Nikt nic nie wie. Zamykam bo to nie ma sensu.

Opublikowano

Większość wkłada ori BOSE;) Ewentualnie Hertze polecają. Znawców alpine nie ma i dlatego nikt sie nie udziela.

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S

Opublikowano

Kolego ja Ci poradze bo na temat audio juz co nieco wiem i mialem radia glosniki wzmaki z roznych firm i powiem Ci tak:

RADIO TYLKO ALPINE !!!! - model jakis wysoki powyzej 800 zl sam mam IDA-X100 fajnie gra ale sterowanie tym pokretlem doprowadza mnie do wylewu polecam byle (zaluje ze sprzedalem) CDA-9886R

Glosniki zostaw orginalne naprawde dobrze graja nie oplaca sie ladowac kasy i tak efekt bedzie mizerny wystarcza dobre filtry w radiu nawet na full nie beda skrobac (charczec)

Wzmak najlepiej mono na suba polecam JBL jaki kolwiek model

SUB rowniez JBL najlepiej BANDPASS

Od 3 lat jezdze na takim sprzecie i nie jedna osoba siedzaca jako pasazer byla ogluszona i wprawiona w zachwyt :decayed:

Opublikowano
Kolego ja Ci poradze bo na temat audio juz co nieco wiem i mialem radia glosniki wzmaki z roznych firm i powiem Ci tak:

Glosniki zostaw orginalne naprawde dobrze graja nie oplaca sie ladowac kasy i tak efekt bedzie mizerny wystarcza dobre filtry w radiu nawet na full nie beda skrobac (charczec)

Od 3 lat jezdze na takim sprzecie i nie jedna osoba siedzaca jako pasazer byla ogluszona i wprawiona w zachwyt :decayed:

Głośniki ori dobrze grają i zmiana na 16" będzie wyrzucaniem pieniedzy ? Skad ty się chłopie urwałeś ? To glośnik gra a nie twoje filtry w radiu. :facepalm:

Dla zwykłego zjadacza chleba fabryczne nagłośnienie będzie może i dobre, a dla chcących coś wiecej bez dobrego przodu się nie obejdzie.

do autora tematu

Na przód najlepszy był by zestaw odseparowany, tyle że aby upchać tam 16" trzeba troche kombinować. I o ile pamiętam głośnik nie może mieć zbyt wielekiej głębokości bo będzie kolidował z szybą. Poszukaj w dziale warsztat jak to kolega Krycha zrobił, podał tam też wymiary. I właśnie swój wybór głośników będziesz musiał uzależnić od głębokości, co Ci po nie wiadomo jakim głośniku jak nie będziesz mógł otworzyć szyby.

Opublikowano

rezanie drzwi bedzie konieczne. Wlacznie z mala ingerencja w wewnetrzna strone tapicerki. Do odwaznych swiat nalezy. Gra warta swieczki i napewno sobie poradzisz. Co do glosnikow alpine to daj sobie spokoj. Jaka kwota dysponujesz?

Opublikowano

RADIO TYLKO ALPINE !!!! - model jakis wysoki powyzej 800 zl sam mam IDA-X100 fajnie gra ale sterowanie tym pokretlem doprowadza mnie do wylewu polecam byle (zaluje ze sprzedalem) CDA-9886R

Kolego tego sie czytać nie da. Smiem twierdzic że wiedzy to Ty nie masz ZADNEJ. Przykro mi :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Panowie spokojnie. Wiem że z 16-kami jest troche rezania, już troszkę w klubie jestem. Chodzi o to mam dojście do sprzętu alpiny i te głośniki które wstawiłem ,zamiast prawie 300zł mogę mieć za 50zł. Teraz rozumiecie??? Wiem że nie mogą być głębsze niż chyba 16cm, ale nie znam się na mocach, oporach i innych pierdołach. Mam już wzmaka i tubę, dlatego chcę tylko poprawić przód.Jeden z ori już mi padł, a jak mam wydać na używkę to za 50zł mam ten zestaw wyżej. Jak możecie to oceńcie wzmaka i dajcie jakąś propozycję. Dzięki za odzew.