Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czyszczenie silnika pod pokrywą zaworów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idąc za radą ,postanowiłem przed zrobieniem płukanki i zalaniem silnika Motulem zdjąć pokrywę i ją ewentualnie wyczyscic. Na pokrywie jest sporo nagaru ale na głowicy jeszcze więcej ,zrobiłem 3 fotki kalkulatorem :)

b10a25b418c5814fm.jpg

088341111d226b6dm.jpg

711d95f3a8085092m.jpg

Nie złożę tego tak bo byłoby to głupie :) Pokrywa już jest wysmarowana detersilem i jutro bedzie myta benzyną ale jak wyczyscic głowice z góry? Na co uważać? Bo narazie w ruch poszedł cieniutki śrubokręt ,papier toaletowy i odkurzacz do wyciągania syfu który odskrobę z zakamarków... Jakieś patenty macie czy czeka mnie poprostu taka żmudna robota? A i w którym miejscu są kanały olejowe i ile ich jest? Bo nie chciałbym ich zatkać...

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle ze warto byłoby ściągnąć miskę i wyczyścić smok bo tez pewnie będzie nie wesoło na dole...

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Przeszło mi to przez myśl ,ale to mi wyjdzie cholernie duży koszt...Sam tego nie zrobie bez kanału ,miski nie ściągnie się bodajże bez odkręcenia skrzyni ,ogółem masakra a dawać to do mechanika to już w ogóle :/ Bo wiadomo że samemu to się zrobi po koszcie uszczelnienia miski i wyczyszczenia jej razem ze smokiem :)

Opublikowano

zrób płukankę tak czy inaczej, a potem po prostu kontroluj ciśnienie oleju

płukanka rozpuszcza większość syfu a nie powoduje ze spływa on cały przez smoka do miski po drodze go zapychajac i nie jest ot żadna reguła że niby po płukance na bank smok do czyszczenia