Mareczek295 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam mam b5 97r gdy wjade w mala dziure slychac skrzypienie/zgrzytanie w tylnym prawym zawieszeniu to skrzypienie slychac tylko na malych dziurach lub gdy lekko nacisne noga na hak holowniczy gdy nacisne mocno nic nie slychac. Probowalem ustalic pochodzenie dzwieku z pomoca brata i stwierdzilem ze to raczej nie amortyzator ani sprezyna, dzwiek dochodzi tak jak by prosto z kola co by to mogło byc??ja nie mam zielonego pojecia prosze o pomoc i pozdrawiam mareczek295
davidoff82 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Mam podobne objawy. Skrzypi jak stary żuk. Tuleje ok, amorki ponad 50%, skuteczności żadnych luzów w zawieszeniu. Jak w garażu bardzo mocno nawet kołyszę autem jest cisza, na dziurach - żuk. Wszystkie tulejki, gumki itp spryskałem w akcie desperacji smarem w spraju ale nic to nie dało. Koledzy gdzie szukać? I jak? Już na poważnie zastanawiam się czy nie załadować się do bagażnika i nie kazać kumplowi jeździć po dziurach
Kwinto69 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 u mnie taka jazda od wczoraj z przodu po stronie prawej jak ruszam jak by soc obcierało szybciej jadę cisza i na wertepach też to słychać wahacze wymienione na ori ---------- Post dopisany 08-11-2012 at 10:20 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2012 at 22:58 ---------- strzykawka igła i trochę oleju i załatwione za 37 gr ---------- Post dopisany at 10:25 ---------- Poprzedni post napisany at 10:20 ---------- gumy wahaczy tak robią
Mareczek295 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 no tak ale z tylu nie za bardzocoskrzypiecale chyba zlokalizowalem zrudlo tego nieprzyjemnego dzwieku podejrzewam tulejke (ta dolna od amortyzatora) i tu moje drugie pytanie idzie ja wymienic czy trzeba caly amor zmieniac??
Rekomendowane odpowiedzi