kudalty66 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 witam jak w temacie, w moim b5, hamulce są ok, jeździ się hamuja nie blokuja, ręczny też działa na drugi ząbek, odbija i nie trzyma, jak wyskoczy awaryjne hamowanie z abs-em wtedy ''trzyma prawe tylne koło, najlepiej potem zdjąć koło i wkręcić zacisk, podczas jazdy nie odbija. zaciski jakis czas temu rozbierałem, gumki zmienione, wszystko było tam ok,. pytanie czy to wina zacisku czy pompy abs??? dzieki za odpowiedzi ---------- Post dopisany 11-11-2012 at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2012 at 10:02 ---------- witam ponownie, niestety w temacie cisza, wymieniłem zacisk tarcze i klocki, po tym jak tarcza zrobiła się czerwona od zablokowanego zacisku, ciekawe czy teraz będzie ok, z jak narazie po jednym dniu, to koło co blokowało jest bardziej ciepłe, od drugiego, moze to kwestia odpowietrzenia, mam nadziezie że że przy hamowaniu z uzyciem ABSu nie bedzie blokowac jeżeli będzie to winna bedzie pompa absu????
Dev Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 jeszcze raz sprawdz jak pracuje tłoczek w zacisku
Arturoo Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 z ciekawości zapytam... ,a jest opcja podmienić miejscami przewody na pompie LT->PT by wykluczyć pompę ???
kudalty66 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Opublikowano 21 Listopada 2012 wymieniłem zaciski na drugie z innego auta, odpowietrzone, nowy płyn, nowe klocki ferodo i tarcze, przejechałem już 800km, narazie jest ok, nic sie nie grzeje, ładnie i równo hamuje, ręczny na 2-3 ząbek
Arturoo Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 czyli jednak zaciski nie pompa no to git ,że posżło trochu taniej
Rekomendowane odpowiedzi