SylverStone Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam Mam bardzo niepokojące objawy.Pierw brak ssania na całkowicie zimnym silniku (a po ok 30 min gdy auto stoi ssanie sie włącza bez problemu) w czasie gazowania samochód nie potrafi wejsc na wyższe obroty dławi sie pulsuje ale nie umi,dopiero po czasie wszystko jak gdyby sie odtyka stopniowo i chodzi dobrze. Gdy sie nagrzeje i pare razy go przedre to chodzi wszystko ok.Byłem w serwisie ,podłaczyli pod komputer i stwierdzili ze za brak ssania jest odpowiedzialna pompa powietrza wtórnego,którą zreszta zamówiłem ale nie sądze by była ona odpowiedzialna za ssanie.Dodatkowo traci mi sie gdzies płyn chłodniczy w duzych ilosciach.Wycieków zadnych nie ma.Auto nie dymi w jakis wielki sposób na biało.Wiadomo pogoda wilgotna itp wiec przy przygazowaniu mocnym no para wydostaje sie.W oleju raczej tego płynu nie ma.Na dniach przyjdzie mi ta pompa więc zobacze czy chociaz te problemy ze ssaniem znikną w co wadpie bo wiele osób te pompe jak i zawór do niej po prostu zaslepia i problemów nie mają.Gdy ja z kolei zaslepiłem ten zawór za silnikiem to auto całkowicie straciło na mocy,szło za gazem nie dławiło (brak ssania wystepował) ale tak jakby turbo nie właczało sie i mniałem wrazenie ze jade autem z 70km Aha wspomniana pompa była prawdopodobnie uszkodzona przez wode bo zbiera mi sie ona w przewodach i bulgocze... Pomóżcie mi A może zna ktos jakis dobry warsztat z okolic Tychów Jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowica ??
Rekomendowane odpowiedzi