winczako Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Hej mechanik przy "robotach" w silniku odłączył akumulator. Po tym zabiegu oczywiscie navi poprosiła mnie o kod. Po uruchomieniu przestała działac zmieniarka, która wczesniej hulała spokojnie. Mam wrazenie ze rns-e widzi zmieniarkę, bo wyswietla nieaktywne 1,2...6 CD, ale włączyć się za cholerę nie da. Dodam, ze płyty mozna wkładac u wyciągac dowolnie ze zmieniarki. Cóż się mogło stac....?
domin79 Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 zrestartuj navi przyciskiem pogłaszania , trzymaj tak długo aż usłyszysz pyknięcie w głośnikach:wink:
Pinczi Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Pomogl ci restart ? Jesli nie to napisze ci co ja musialem zrobic bo mialem ten sam objaw
winczako Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 nie pomógł.... tak sobie mysle czy sie nie rozkodowala.... ale z drugiej strony, jak ja pierwszy raz podlaczylem to tez nie byla zakodowana odpowiednio (bose, zmieniarka) , a zmieniarka dzialala .
Pinczi Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ponieważ u siebie dokładałem BT, potem SDS, potem Tuner TV, wiec kilkakrotnie odłaczalem zminiarke i za kazdym razem był objaw taki jak u ciebie. U mnie pomaga / działa ponizsza procedura, tylko prosze sie nie smiac wazne ze pomaga A mianowicie: 1) wyjmij wszystkie plyty ze zmieniarki a takze plyte z rns-a 2) wloz plyte audio do rns-a i pozwol zeby zaczela grac 3) wkladaj potem po kolei (od 1 do 6) plyty audio do zmieniarki, ale po wlozeniu kazdej poczekaj az sie zaladuje i zacznie grac Dla swietego spokoju zrob restart rns-a po wyjeciu wszystkich plyt, ja nie pamietam czy to robilem. Ta procedura u mnie przynajmniej przynosi efekt Czekam na info czy sie udalo
winczako Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Opublikowano 19 Listopada 2012 Działa!! Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale zadziałała tylko 1cd... Powkładałem i powyjmowałem jeszcze kilka razy płyty i... zaskoczył. Dziwna ta elektronika... DZIĘKI!!
Rekomendowane odpowiedzi