tomtom838 Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Dzien dobry,Witam wszystkich. Szukam pomocy w ustaleniu przyczyny usterki w moim samochodzie. Jest to Audi a4 1.9 tdi z roku 2004. Opisze po krotce o co chodzi. Po powrocie ze spaceru samochod nie chcial odpalic. Po przekreceniu kluczyka na pozycje "zaplon" slychac jedynie "tyk" i rozrusznik nie kreci.Dodam ze wedlug mnie bateria jest naladowana gdyz po włączeniu klimatyzacji, swiateł i radia przy opuszczaniu wszytkich szyb swiatla nawet nie przygasly (przy zgaszonym silniku). Myslem ze moze rozrusznik sie zawiesil niestety stukanie łomem nie pomoglo.Na początku po odpaluniu na pych wszystkie kontrolki gasły, na drugi dzien po odpaleniu na pych kontrolka od akumulatora caly czas sie swieci. Czy jest to wina rozrusznika?? Czas na wymiane czy moze jakiegos kable czy moze jeszcze cos innego? Jak ustalic prefix. dziekuje
Klaudek1993 Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 sprawdz czy kable mają dobre styki czy niema rdzy czy cos. mialem tak w kilku samochodach przeczyscilem wszystko dokładnie papierem ściernym i działa . taka moja podpowiedz
xbladyx Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 ja bym obstawił aku miałem to samo nagle z d*py pyk i auta nie opali a kontrolki świecą :]
tomtom838 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 Wymieniłem akumulator na inny i niestety nic nie pomoglo
roberts311 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Miałem taki sam objaw wymontowałem rozrusznik i do elektryka okazało się że padła cewka. Wymieniona i chodzi jak nowy.
edekxp Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 mogą też być szczotki do wymiany
roberts311 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 U mnie szczotki były ok i właśnie tak samo tykało czasem na biegu trochę trzeba było autem poruszać to zaskoczył ale po wymianie cewki żadnych problemów.
edekxp Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie ma co gdybać. Trzeba rozrusznik wyciągnąć i posprawdzać
tomtom838 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Dzisiaj mechanik powiedzial wstepnie ze to najprawdopodobniej szczotki,mam nadzieje ze tak bedzie. Niestety dopiero w srode sie wyjasni:) ---------- Post dopisany 18-11-2012 at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2012 at 22:53 ---------- Okazało sie ze kabel od rozrusznika poprostu pekl,mieliscie racje,rozrusznik zostaje bez wymiany:)Dzieki za zainteresowanie tematem
Rekomendowane odpowiedzi