Pawełek Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam, w moim aucie zbiorniczek płynu chłodniczego był goły- nie miał czujnika niskiego poziomu płynu chłodniczego, a że musiałem kupić nowy, bo tamten pękł i przeciekał więc kupiłem identyczny tyko właśnie z tym czujnikiem. Moje pytanie- czy można go podłączyć jakoś żeby np przy niskim poziomie płynu zaświeci się kontrolka na liczniku? ostatnio dwa razy pękł mi przewód od płynu i prawie przegrzałem silnik, chciałbym tego uniknąć na przyszłość, proszę o pomoc
Szarik Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Pod zbiorniczkiem nie masz wolnej wtyczki
Golem1 Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Tak da radę właczyć to na zegarach jeśli tylko masz taką opcję tzn. jest kontrolka. Zakładam że masz u siebie stare zegary, więc musisz podłaczyć czyjnik(2piny) ze zbiornika płynu do zegarów i masy. Pin1 z czujnika ciągniesz do 26pinowej wtyczki(niebieskiej) do pinu 20 a pin 2 z czujnika łączysz z masą. Jeśli zmienialeś zegary na pełnego fisa lub posiadasz wtyczki 32 pinową to i podłaczenie jest inne.
Pawełek Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 mam stare zegary, takie duże kontrolki, jest czerwona kontrolka od wody, a te piny przy zbiorniczku to obojętnie który jest pierwszy a który drugi czy trzeba sprawdzić? tak wogóle to nie posiadam kostki, więć myślałem żeby zrobić na wsuwki albo kupić taką kostkę, a czy w sklepie ją dostane?
Golem1 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Na wtyczce jak i na gnieździe będziesz miał opisane który jest który pin, co do samej wtyczki to najlepiej kupić ją w ASO i piny z tym że piny koło 10zł za 2szt. (lub na allegro-taniej)i wtedy będziesz miał to normalnie zrobione.
Rekomendowane odpowiedzi