Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zepsuta pompka zamka centralnego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z zamkiem centralnym gdy otwieram samochód kluczykiem powinno mi sie zapalić swiatło w środku [ tak bylo do tej pory ] ale wczoraj chyba coś sie zepsuło bo teraz gdy otwieram drzwi za 1 razem otwierają sie tylko drzwi kierowcy, za drygim razem gdy przekręcę kluczy otwierają sie drzwi pasażera przód i tył prawa strona i gdy przekręce 3 raz kluczyk otwierają sie drzwi pasażera tylne po lewej stronie. Co może być przyczyną takiego stanu ?? Czy to wina pompki zamka centralnego ? jesli tak to co z nią jest nie w porządku, działać działa na pewno bo ją słychać, jesli macie jakieś sugestie będę bardzo wdzięczny, i jaki może być przybliżony koszt naprawy takiej popmki jeśli to jej wina. Pozdrawiam

Opublikowano

a zamyka się po jednym przekręceniu kluczyka ?

2 wężyki masz z pompki centralnego ?

może jest jakaś nie szczelność na wężyku

Opublikowano

według mnie to winna pompki

Opublikowano

Wszystko Kolego działa na zasdzie, ze raz jest dobrze i zamyka sie tak jak trzeba, a drugim razem jest tak jak opisałem wyżej, co do wężyków to nie wiem ponieważ nie dostawałem sie do samej pompki

Opublikowano

to weź ją sobie wyciagnij może wirnik kuca może jakiś wężyk się rozłącza

a długo pompke słychać po przekręceniu kluczyka ?

Opublikowano

lepiej pisz tutaj, ja rozbierałem swoją na czynniki pierwsze, przerabiałem wymiane wirnika, ale nie szczelności nie miałem przyjemności szukać :decayed:

LZ3L rulez :decayed:

poza tym jest na forum trochę tematów na temat tej pompki