agness Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam. W moim autku słychać dziwny dźwięk. Pojawia się w zakresie 1500 - 2000 RPM przy obciążeniu - jak turbo pracuję w momencie spuszczenia nogi z gazu. Autko ma przejechane 250.000 tys. km. Wymieniłem w nim zawór EGR, przepływomierz powietrza, turbo na nowe GARETT. Musze dodać, że na postoju tego dzwięku nie słychać. Bardzo proszę o spróbowanie rozpoznania tego dzwięku ponieważ nadal problem się nie rozwiązał po wymianie turbo.
vctra11 Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja mam to samo i śmigam tak już 3 lata.
agness Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 tak tylko to czasami wkurza bo do tego delikatnie szarpie... Autko było już u kilku mechaników i nikt nie wie, co to jest....
egon@ Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Też mam taki dźwięk i już nalatane 280 000km, dużo osób ma z tym problem, wiele teori ale nikt nie potrafi dokładnie tego rozgryść, jedyne lekarstwo to zapuszczanie muzyczki
martinus Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Powietrze w puszcze filtra, zależy jaki filtr dasz i ile na nim jeździsz ... taką zależność zauważyłem w B6, B7. Bywało, że dźwięk znikł, ale po wymianie filtra na nowy powraca bo gdzieś filtr się inaczej układa i tworzy się rezonans powietrza, ktoś nawet już obwiniał drugi wlot od nadkola (płuco - gumka). Podsumowując, nie masz czego się doszukiwać - zostawiasz to.
agness Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Opublikowano 13 Listopada 2012 A moglbym ten filtr wyjac i sprawdzić czy będzie słychać po wyjeciu?
enon Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 3 dni temu padla mi turbina kupilem turbine nowe wszystkie filtry oleje mechanik porobil i dzwiek znikl a sam przez pol roku nie wiezial co to
aras837 Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Daj sobie spokój z tym dźwiękiem. Jest na tym forum post poświęcony temu hałasowi i nikt nie postawił trafnej diagnozy.
Rekomendowane odpowiedzi