Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.8T] Pedał hamulca wchodzi za gleboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Gdy kupilem audi, hamulce dzialaly ale nie byly mocne. Myslalem, ze to wina tarcz i klockow, wiec kupilem do komplet tarcz i klockow do przodu. Wszystko odpowietrzylem ale pedal hamulca wchodzi za gleboko. Hamulec nawet niezle dziala ale mnie to troche martwi i ciekawi co moze byc tego przyczyna. Moze ktos z Was mial taki problem? Z tego co wiem poprzedni wlasciciel robil tylne hamulce. Z gory dzieki za odpowiedz!

Opublikowano

Zapowietrzone tylne zaciski

Opublikowano

Mam tak samo cały czas :bag:

Opublikowano

Tez grzebales w tylnych zaciskach. ?

Opublikowano
Tez grzebales w tylnych zaciskach. ?

Nic nie robiłem. Tylko klocki zmieniałem i wszystko wyglądało na okej.

Opublikowano

Może masz układ zapowietrzony ??? Dostaje Ci sie powietrze do obiegu sprawdz to odpowietrz zobacz czy pomoże. :wink:

Opublikowano

Z tego co się orientuję to powymianie tarcz i klocków, tak się czasem dzieje. Wtedy trzeba poczekać po prostu aż sie dotrą. Jesli nie to może gdzieś puszcza płyn?

Opublikowano

pedał ma brać od góry ,a nie gdzieś w połowie skoku....tył zapowietrzony to "zabawa" niestety jest

Opublikowano

Zrób ze 300km niech się to wszystko dotrze, jak zmieniałeś klocki i tarcze to normalne, musza się klocki dotrzeć do tarcz, i będzie dobrze, po każdej wymianie pedał jest mięki, po dotarciu wróci wszystko do normy. Sprawdź czy tylne klocki nie zapiekły się w jarzmie, jak ściągniesz zacisk maja chodzić luźno, jeśli nie to wyczyść jarzma

Opublikowano

Jeśli wszystko jest wporządku to pedał niema prawa być miękki.

Może słabo hamować , mała skuteczność spowodu nieułożonych klocków i tarcz ale pedał ma stawiać opór i powinien brać wysoko a nie "wpadać w podłogę".

Opublikowano
Jeśli wszystko jest wporządku to pedał niema prawa być miękki.

Może słabo hamować , mała skuteczność spowodu nieułożonych klocków i tarcz ale pedał ma stawiać opór i powinien brać wysoko a nie "wpadać w podłogę".

mylisz się kolego zawsze po wymianie pedał będzie mięki, i będzie schodził trochę niżej niż zazwyczaj, ale w podłogę nie może wpadać i nie wpada, dopiero jak sie wszystko dotrze to wraca do normy