Skocz do zawartości
IGNOROWANY

montaż czujników cofania zderzak tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie brzmi: czy montowal ktos z forumowiczów czujniki cofania w swojej A4 w zderzaku bez listwy pod czujniki ??

jakie miejsce wybrac na montaz czy na dokladce zderzaka czy w zderzaku ?? prosze o pomoc. moze jakis opisik??

Opublikowano

miałem w dokładce i świrowały, bo dokładka pod złym kątem, lepiej w środku zderzaka albo ori dokładka pdc :wink:

Opublikowano

ja montowałem w dokładce jest ok tylko czujniki ustawić ok i na gorąco podgrzać(podgiąć) by nie szalały, u mnie jest tak, że na krawężniki reaguje ale na równej drodze jest ok

Opublikowano
tylko czujniki ustawić ok i na gorąco podgrzać(podgiąć) by nie szalały\

jak mam rozumiec ze na gorąco podgrzac ?? co do montazu to jak je ustawic zeby byly równolegle jakies podkładki dorabiales czy cos ?? masz moze jakies foto jak to wyglada?? wrzuc jakbys mogł.

Opublikowano

masz ori parktronic czy jakiś zestaw z allegro?

Opublikowano

no właśnie naciągałem plastik dokładki na gorąco aby czujniki nie celowały w ziemię, a foto pstryknę Ci jutro

Opublikowano
mysle kupic zestaw z allegro. czekam na foto dzieki z góry:thumbup1:

Czyli nie ori rozumiem?

Opublikowano

Zdj_cie0985.jpg Zdj_cie0982.jpg Zdj_cie0983.jpg Zdj_cie0984.jpg

fura brudna ale tak to u mnie jest

Opublikowano

Dobre czujniki są z Valeo, każdy je chwali, lepiej dołożyć i kupić coś lepszego niż jakieś chinole :wink:

Opublikowano

U siebie montowałem czujniki w ori dokładce przedliftowej. Otwory nawierciłem lekko pod kątem, żeby czujniki patrzyły lekko powyżej poziomu równoległego do podłoża. Unieruchomiłem czujniki masą montażową, była biała więc pomalowałem czarnym lakierem. Czujniki zestaw z Allegro. Na równej powierzchni działają rewelacyjnie, na nierównym terenie często pojawiają się błędy. Jeżeli miałbym montować je jeszcze raz, raczej bym próbował umieścić je w zderzaku.