RED Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 pytanie brzmi: czy montowal ktos z forumowiczów czujniki cofania w swojej A4 w zderzaku bez listwy pod czujniki ?? jakie miejsce wybrac na montaz czy na dokladce zderzaka czy w zderzaku ?? prosze o pomoc. moze jakis opisik??
danielom Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 miałem w dokładce i świrowały, bo dokładka pod złym kątem, lepiej w środku zderzaka albo ori dokładka pdc
Góral.tz Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 ja montowałem w dokładce jest ok tylko czujniki ustawić ok i na gorąco podgrzać(podgiąć) by nie szalały, u mnie jest tak, że na krawężniki reaguje ale na równej drodze jest ok
RED Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 tylko czujniki ustawić ok i na gorąco podgrzać(podgiąć) by nie szalały\ jak mam rozumiec ze na gorąco podgrzac ?? co do montazu to jak je ustawic zeby byly równolegle jakies podkładki dorabiales czy cos ?? masz moze jakies foto jak to wyglada?? wrzuc jakbys mogł.
pezex Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 masz ori parktronic czy jakiś zestaw z allegro?
Góral.tz Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 no właśnie naciągałem plastik dokładki na gorąco aby czujniki nie celowały w ziemię, a foto pstryknę Ci jutro
RED Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 mysle kupic zestaw z allegro. czekam na foto dzieki z góry:thumbup1:
pezex Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 mysle kupic zestaw z allegro. czekam na foto dzieki z góry:thumbup1: Czyli nie ori rozumiem?
Góral.tz Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 fura brudna ale tak to u mnie jest
Kuna Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Dobre czujniki są z Valeo, każdy je chwali, lepiej dołożyć i kupić coś lepszego niż jakieś chinole
Damian_1986 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 U siebie montowałem czujniki w ori dokładce przedliftowej. Otwory nawierciłem lekko pod kątem, żeby czujniki patrzyły lekko powyżej poziomu równoległego do podłoża. Unieruchomiłem czujniki masą montażową, była biała więc pomalowałem czarnym lakierem. Czujniki zestaw z Allegro. Na równej powierzchni działają rewelacyjnie, na nierównym terenie często pojawiają się błędy. Jeżeli miałbym montować je jeszcze raz, raczej bym próbował umieścić je w zderzaku.
Rekomendowane odpowiedzi