Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duże spalanie 1.9 90km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
maks 5 litrów przy ostrym starcie w trasie przy 80-90 schodzi do 3,8litra. Możliwe że termostat, a może przepływomierz ?

Nie wiem jak to robisz :polew:Ibiza 1.9sdi w mieście jak jest ciepło 6l (żona ma lekką nogę)

Opublikowano

Możliwe, że w trasie mu 3.8 pali jak jedzie 3/4 trasy z górki i z wiatrem. Aż śmiać mi się chce jak czytam takie nowinki. Do wartości podawanych przez producentów też nieraz ciężko dojść z spalaniem a jeszcze je polepszyć to już chyba jakiś ewenement :D

Opublikowano
maks 5 litrów przy ostrym starcie w trasie przy 80-90 schodzi do 3,8litra. Możliwe że termostat, a może przepływomierz ?

Nie wiem jak to robisz :polew:Ibiza 1.9sdi w mieście jak jest ciepło 6l (żona ma lekką nogę)

kolega ma golfa sdi depta i na kompie 4.6 do 5.2l telko trzeba umiec powiedz lubej zeby 2 wrzucala wczesniej a nie po 100m i nie wysmiewac sie jak macie najechane po 500 i hujowe paliwo to i pali ja teraz swojego sprawdzalem w tej pogodzie na 10 litrach 180 190km robie 50 na 50 nie oszczednie bez luzu to co moze zle?jazda w 4osoby do pracy

NIE KLUCIC SIE I WYSMIEWAC nie po to jest forum jak ktos ma problem to mu pomoc trzeba a nie nabijac

Nara madrale

Opublikowano

kolega ma golfa sdi depta i na kompie 4.6 do 5.2l telko trzeba umiec powiedz lubej zeby 2 wrzucala wczesniej a nie po 100m i nie wysmiewac sie jak macie najechane po 500 i hujowe paliwo to i pali ja teraz swojego sprawdzalem w tej pogodzie na 10 litrach 180 190km robie 50 na 50 nie oszczednie bez luzu to co moze zle?jazda w 4osoby do pracy

NIE KLUCIC SIE I WYSMIEWAC nie po to jest forum jak ktos ma problem to mu pomoc trzeba a nie nabijac

Nara madrale

Kolego dwójke wrzuca jak trzeba:wink: najechane ma 265tyś wynik twojego kolegi napewno nie był przy deptaniu w mieście :grin: a zreszta do tego co pokazuje komp musisz troche dodać

Opublikowano

Ale porównanie golfa do audi. Ile ta golfina waży . Bo moja audi 1500kg . Do tego dodaj sobie jeszcze pasażerów. A moze kolega w miescie nie mieszka. Moze sobie kompa resetuje za kazdym razem jak wyjeżda z domu. I sie pozniej chwali kolegom . Zrób sobie 2-3tys po samym miescie to zobaczymy czy wyjdzie 5litr.

Opublikowano

Ja już to pisałem 5l w mieście to czysta bzdura, no chyba że na lawecie :grin:

Opublikowano

Przy hamowaniu silnikiem powyżej 1500 obr nie jest podawane paliwo na wtryskiwacze:wink:

Opublikowano
Ja już to pisałem 5l w mieście to czysta bzdura, no chyba że na lawecie :grin:

polo 3l moze tyle spali , chyba ze ktos bardzo osczednie jezdzi i w wiekszosci zjezdza z górki na wył silniku to może :grin:

No dobra ale mowa tu o audi, a nie polo. Nie no jeździłem lubo 3l w automacie i faktycznie tam było spalanie w mieście 4,5-5l ale nie ma co porównywać :decayed:

Opublikowano

Miasto miastu nierówne, jedni mówią o jeździe po mieście 10-15km jednorazowo, drugi zaś 2-3km,a jeszcze ktoś inny więcej. Robi się zimno i z g.. bata nie ukręci diesel jak jest zimny swoje weźmie i nie ma co czarować że pociągnie 5l po mieście.

Pzdr. i szerokości.

Opublikowano

Kazdy ma swoj styl jazdy a jak sie nauczysz tak ci pali kolega kupil b6 131 6 bieg.i plakal na poczatku ojoj 8 pali co ja zrobilem a po 3 msc jak go napierdzielalem zmien bieg to i 5.5 mu wyszlo 50 na 50 miasto trasa jak ktos zyluje to i chla

Mam pytanie bo kazdy ze oj ile to nie pali 7 8 l to po co wam diesel jak po miescie tyle jezdzicie benzyna wtedy bardziej sie opyla i 2gie gdzie wy takie predkosci osiagacie ze smiejecie sie w trasie jedzie do 100km h to mu ponizej 5 bierze

Jezdze krojowa E7 30km do pracy i predkosci jakie sa to 60 90 max bo nawet wyprzedic nie ma jak wysepka lewooskret wysepka paly lewoskret tajniaki w alfie a po miescie ile 80 polecisz kawalek i hampel

Plynna jazda bez luzu i z glowa i sie da wiadomo ze w miescie w korku spali ale powtarzam z glowa plynnie

brat w toledo 110 5.6 miasto

Nara