rockabilly Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam, jestem jeszcze świeżym posiadaczem A4 i próbuję doprowadzić kilka spraw do stanu poprawnego. Mam problem ze spryskiwaczem szyby tylnej - pompa działa, płyn jest, ale nie spryskuje tylnej szyby, co więcej pojawia się plama pod autem z tyłu. Odkryłem że płyn leci sobie w bagażniku z prawej strony jak otworzy się ten schowek na trójkąt ostrzegawczy, ale nie mam zielonego pojęcia którędy idzie tam wężyk, bo zwyczajnie go nie widać. Jeśli ktoś z was rozbierał tył w avancie czy mógłby mi pomóć ? :-)
Krzysiekcalibra Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 z tego co się orientuje to właśnie tam po prawej stronie w bagażniku powinien być drugi zbiorniczek na płyn od tylnego sprysku i pewnie od niego idzie jakiś wężyk po słupku do spryskiwacza w klapie ale nie wiem tego na 100% bo ja też mam avanta ale takiego zbiorniczka z tyłu nie posiadam.
rockabilly Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Opublikowano 16 Listopada 2012 W A6 wiem że jest, a u Nas nie wiem czy powinien czy nie. W każdym razie jak otworzę tę klapkę i ktoś włącza sprysk tylnej szyby to widzę strumyk jak sobie płynie po podłodze, a nie ma się tak jak dostać zupełnie.
fucken Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam,jestem jeszcze świeżym posiadaczem A4 i próbuję doprowadzić kilka spraw do stanu poprawnego. Mam problem ze spryskiwaczem szyby tylnej - pompa działa, płyn jest, ale nie spryskuje tylnej szyby, co więcej pojawia się plama pod autem z tyłu. Odkryłem że płyn leci sobie w bagażniku z prawej strony jak otworzy się ten schowek na trójkąt ostrzegawczy, ale nie mam zielonego pojęcia którędy idzie tam wężyk, bo zwyczajnie go nie widać. Jeśli ktoś z was rozbierał tył w avancie czy mógłby mi pomóć ? :-) Kolego dobrze szukasz u mnie właśnie jest tam ten przewód i jest on tam łączony więc całkiem możliwe że się rozczepił,musisz tam pogrzebać musi tam gdzieś być (już nie pamiętam dokładnie gdzie był ale napewno to ten schowek z trójkątem) ---------- Post dopisany at 18:34 ---------- Poprzedni post napisany at 18:31 ---------- z tego co się orientuje to właśnie tam po prawej stronie w bagażniku powinien być drugi zbiorniczek na płyn od tylnego sprysku i pewnie od niego idzie jakiś wężyk po słupku do spryskiwacza w klapie ale nie wiem tego na 100% bo ja też mam avanta ale takiego zbiorniczka z tyłu nie posiadam. Rozbierałem tapicerke,jak zmieniałem amory i nie widziałem żadnego zbiorniczka na tył,moim zdaniem jest tylko jeden pod maską.
rockabilly Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Opublikowano 16 Listopada 2012 Ok, to już jakiś trop jest, dzięki :-) Pogmeram i może na coś trafię
jano04 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 u mnie w avancie mam zbiorniczek ale jest to przedlift byćmorze w poliftach nie ma dodatkowego zbiorniczka na tył.
Rekomendowane odpowiedzi