kalwi91 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam. Mam problem z porannym odpalaniem samochodu. Problem prawdopodobnie tkwi we wtryskiwaczach. Tu moje może śmieszne pytanie jakie kupić te wtryski chodzi mi o kolor (szare, czarne)? Dodaje foto obecnych wtrysków. <br /><br /> http://speedy.sh/jtCYM/DSC07464.JPG
Dev Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 to faktycznie może byc problem pojezdzij pare dni na benzynie zobacz czy sie cos zmieni na wtryskach masz nr, wtryski do ADR-a kupisz za grosze
kalwi91 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 próbowałem tego i nic nie pomogło. Samochód postoi ze 2-3 h i już trzeba go gazować żeby nie zgasł.
Dev Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 sprawdzałeś cisnienie pompy paliwa ?
kalwi91 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 Było sprawdzane i jest ok. Mechanik powiedział, że na 99% wina wtrysków ale żeby sprawdzić te 99% bede musiał wymienić te wtryski ; )chyba, że są jeszcze inne opcje...
baraka Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Może przytkane,sprawdz ich wydatek domowym sposobem,kup jakies wielkie strzykawki,zaslep od dołu,zdemontuj te listwe,włoż pod nie strzykawki i kręc rozrusznikiem z 30 sekund.Potem na skali ci pokaże,być może czeka cie ich czyszczenie
ja74687 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zakręć jeszcze lpg wypal i zobacz czy pomoże, a jak nie to jest środek do czyszczenia lpg wlej go pojeździj na pb i powinno pomóc, ale najpierw zakręć i wypal lpg i zobaczysz czy pomoże
kalwi91 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 Jeśli chodzi o czyszczenie wtrysków to były czyszczone w myjce ultradźwiękowej i nie pomogło wiec chyba ten środek tez nie da rady hmm??
ja74687 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 wymień jeszcze filtr paliwa i zalej ten środek ja w swoim ADR zalałem i nie zaszkodziło mi a wręcz pomogło
spawacz1 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 co do wtrysków zależy czy jest przypchany, czy niedomaga na cewce i jest problem z otwarciem w odpowiednim czasie co do kupienia w internecie przerabiałem, zwrotów już kilka miałem do sprzedającego, lepiej kupić pojedyńczo nowe i wiesz co masz:decayed:
grzesu3 Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 Może wina jest po stronie instalacji gazu. U mnie objaw podobny po nocy odpalam, obroty spadają po czym nawet gaśnie. Wyczyściłem przepustnicę zaadoptowałem i nic, sprawdzone przewody, świeczki stosunkowo nowe. Czytając forum lpg i konsultując okazało się że mam za słaby reduktor (co się okazało łapał też lewe powietrze), był na styk jak był nowy, a po przelataniu pewnie ze 40 tys nadaje się na śmietnik. Należy też zwrócić uwagę na listwę wtryskową lpg (mogą lać gaz czy coś )
kalwi91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 Zakręciłem butle i wypaliłem. Nic nie pomogło. Tzn. odpalił chodził w miare dobrze ale jak tylko chciałem dodać gazu to go zdusiło i zgasł. Środek do czyszczenia już kiedyś wlewałem. Troche pomogło ale mało co.... To co panowie wtryski ?
ja74687 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 A może jeszcze pojeździj troszkę na pb tylko pozakręcaj gaz i go wypal może ci się rozjechały mapy benzyny i dlatego wtryski to ostateczność i nie jest to tania rzecz lepiej próbować inaczej
wojtek26 Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Odłącz aku zrób adapatcje przepustnicy i zobacz czy pomoże ( wszystko na PB) dodatkowo sprawdż VAG-iem czy czujnik temp cieczy do ECU nie oszukuje i nie zawyża temp na zimnym silniku.
kalwi91 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Panowie u mnie nr wtrysków to 280 150 444 a znalazłem na allegro wtryski o numerze 058 133 681 tez do ADR 1.8. Czymś sie rożnia bo nie wiem czy zamawiac ?
grzesu3 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 To, że zakręcisz gaz na butli wypalisz go i pobujasz się na PB nic nie da. Jak listwa czy reduktor łapie Ci lewe powietrze to tak może być. Napisz coś o LPG (jaka listwa, reduktor)
Rekomendowane odpowiedzi