Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kolor wtrysków.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z porannym odpalaniem samochodu. Problem prawdopodobnie tkwi we wtryskiwaczach. Tu moje może śmieszne pytanie jakie kupić te wtryski :P chodzi mi o kolor (szare, czarne)? Dodaje foto obecnych wtrysków.

DSC07464.jpg

<br /><br />

http://speedy.sh/jtCYM/DSC07464.JPG

Opublikowano

masz LPG ?

Opublikowano

to faktycznie może byc problem

pojezdzij pare dni na benzynie zobacz czy sie cos zmieni

na wtryskach masz nr, wtryski do ADR-a kupisz za grosze

Opublikowano

sprawdzałeś cisnienie pompy paliwa ?

Opublikowano

Było sprawdzane i jest ok. Mechanik powiedział, że na 99% wina wtrysków ale żeby sprawdzić te 99% bede musiał wymienić te wtryski ; )chyba, że są jeszcze inne opcje...

Opublikowano

Może przytkane,sprawdz ich wydatek domowym sposobem,kup jakies wielkie strzykawki,zaslep od dołu,zdemontuj te listwe,włoż pod nie strzykawki i kręc rozrusznikiem z 30 sekund.Potem na skali ci pokaże,być może czeka cie ich czyszczenie

Opublikowano

Zakręć jeszcze lpg wypal i zobacz czy pomoże, a jak nie to jest środek do czyszczenia lpg wlej go pojeździj na pb i powinno pomóc, ale najpierw zakręć i wypal lpg i zobaczysz czy pomoże :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o czyszczenie wtrysków to były czyszczone w myjce ultradźwiękowej i nie pomogło wiec chyba ten środek tez nie da rady hmm??

Opublikowano

wymień jeszcze filtr paliwa i zalej ten środek ja w swoim ADR zalałem i nie zaszkodziło mi a wręcz pomogło :)

Opublikowano

co do wtrysków zależy czy jest przypchany, czy niedomaga na cewce i jest problem z otwarciem w odpowiednim czasie co do kupienia w internecie przerabiałem, zwrotów już kilka miałem do sprzedającego, lepiej kupić pojedyńczo nowe i wiesz co masz:decayed:

Opublikowano

Może wina jest po stronie instalacji gazu. U mnie objaw podobny po nocy odpalam, obroty spadają po czym nawet gaśnie. Wyczyściłem przepustnicę zaadoptowałem i nic, sprawdzone przewody, świeczki stosunkowo nowe. Czytając forum lpg i konsultując okazało się że mam za słaby reduktor (co się okazało łapał też lewe powietrze), był na styk jak był nowy, a po przelataniu pewnie ze 40 tys nadaje się na śmietnik. Należy też zwrócić uwagę na listwę wtryskową lpg (mogą lać gaz czy coś :) )

Opublikowano

Zakręciłem butle i wypaliłem. Nic nie pomogło. Tzn. odpalił chodził w miare dobrze ale jak tylko chciałem dodać gazu to go zdusiło i zgasł. Środek do czyszczenia już kiedyś wlewałem. Troche pomogło ale mało co.... To co panowie wtryski ?

Opublikowano

A może jeszcze pojeździj troszkę na pb tylko pozakręcaj gaz i go wypal może ci się rozjechały mapy benzyny i dlatego wtryski to ostateczność i nie jest to tania rzecz lepiej próbować inaczej :)

Opublikowano

Odłącz aku zrób adapatcje przepustnicy i zobacz czy pomoże ( wszystko na PB) dodatkowo sprawdż VAG-iem czy czujnik temp cieczy do ECU nie oszukuje i nie zawyża temp na zimnym silniku.

Opublikowano

Panowie u mnie nr wtrysków to 280 150 444 a znalazłem na allegro wtryski o numerze 058 133 681 tez do ADR 1.8. Czymś sie rożnia bo nie wiem czy zamawiac ? :)

Opublikowano

To, że zakręcisz gaz na butli wypalisz go i pobujasz się na PB nic nie da. Jak listwa czy reduktor łapie Ci lewe powietrze to tak może być. Napisz coś o LPG (jaka listwa, reduktor)