pawlo5 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam Panowie mam mały problem a mianowicie jak zdemontować rekojeść recznego w A4 B6 (tak aby go nie połamac) . Na forum Jest wątek ale nic konkretnego nie wnosi wiec pytam w swoim wątku. Robie pakiet skóra - kiera obszyta - mieszek obszyty - gała obszyta. Pzdr
letallec Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Musisz pociagnac za rekojesc w strone przodu auta. Nie ma zadnych zamocowan, przynajmniej w moim B6. Czym obszywałeś te elementy?
pawlo5 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2008 Próbowałem do przodu ciagnac ale all trzeszy a nie puszcza , cos ja ewidetnie trzyma , przesówa sie jakies 4 mm i ani troche wiecej obszywałem skóra zrobie fotki bo wyglada rewela, kiera obszyta jak ori pzdr
letallec Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 To poczekaj na wieczora. U mnie nie ma takich przycięć. Zdejmę i zobacze, czy jest/była jakaś blokada/ zatrzask. Może nawet zrobię jakieś zdjęcie poglądowe :th:
poziek Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jest zatrzask od spodu. Trzeba go podważyc i dopiero ściągać
pawlo5 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2008 Podziekował :th: jutro troche gimnastyki i sie zrobi
Makalu Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Jest zatrzask od spodu. Trzeba go podważyc i dopiero ściągać bardzo Cię proszę o dokładny opis, szarpałem się i grzebałem od dołu pół godziny i dałem spokój, ciężko tam zajrzeć więc jakbyś mi napisał co gdzie włożyć i w którą stronę poruszać to będę wdzięczny pzdr
Cristoforo Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 jestem tam mały plastykowy zatrzask który ma ząbki podnieść ręczny do góry to będzie dobrze widać najgorsze to zamontowanie tego zatrzasku z powrotem na swoje miejsce
Makalu Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 jestem tam mały plastykowy zatrzask który ma ząbki podnieść ręczny do góry to będzie dobrze widać najgorsze to zamontowanie tego zatrzasku z powrotem na swoje miejsce Cristoforo - co sie z tym zatrzaskiem robi - do przodu, w tył, wcisnąć ... ? :-)
Cristoforo Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 jeśli chcesz go wyciągnąć to musisz podważyć np. płaskim śrubokretem rozruszaj go na boki i zobacz po jakim katem jest ułożony powinien wyjść pod katem ale do dołu najgorsze jest ułożenie go z powrotem jeśli wyłamiesz zatrzask w rękojeści to musisz kupić nowa bo w przeciwnym razem zostanie tobie w dłoni ja o mały włos w poprzedniej audi nie rozwaliłem siebie i innych zaparkowanych aut na placu przed hipermarketem przy dużej prędkości zaciągnąłem ręczny żeby autem sie pobawić a w dłoni mi została sama rękojeść od ręcznego (bo wcześniej zdejmowałem tunel środkowy) dlatego zobacz po zamontowaniu spr. czy tobie przy mocniejszym szarpnięciu nie wyleci rekojeść
siemian Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 hmm... u mnie uchwyt ręcznego zostaje mi w ręce przy każym mocniejszym pociągnięciu przy ślizganiu się... Widocznie mam juz wyrobiony zatrzask albo w ogóle nie jest dobrze zamocowany. U mnie rękojeśc ( o ile można to tak nazwac :> ) jest tak zamocowana że pomiedzy dzwingnią od góry nie ma szpary, natomiast od dolu jest przerwa ok 5mm. pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi