Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

nieszczelność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie mogę uszczelnić wycieku oleju z pod kostki która wchodzi do głowicy z tyłu silnika przewody do wtrysków uszczelniałem to silikonem ale wciąż cieknie miał ktoś podobny problem co można z tym zrobić ? trzeba wymieniać kompletną listwę ?

Opublikowano

Będzie ciężko. W PD-kach panuje tam nadciśnienie a po za tym ten element jest tak "nasączony" olejem że nie ma się co dziwić że silikon nie łapie. Zostale ci tylko nowa lub sprawdzona wiązka która wcześniej "trzymała".

Opublikowano

JA miałem podobny problem. Robiłem głowice wszystko poskładane na cacy po 3 tygodniach wchodzę pod auto i widzę olej. Jadę na reklamację na mechanika usterka została zlokalizowana cieknie z pompy tandemowej wymiana uszczelki na gwarancji. Mija 2 tygodnie wchodzę pod auto i znowu olej <zły> . Wku....m się i sam znalazłem usterkę ciekło właśnie z tej wiązki co wychodzi z głowicy. Do mechanika na kolejną reklamację pokazałem mu wyciek. Dobrze to odtłuścił dał dobry silikon zrobił to w 20min i po problemie już dwa lata jest sucho. Dobrze odtłuść daj silikon ale naprawdę dobry poskładaj i ciesz się brakiem wycieku.

Opublikowano

ok spróbuję to uszczelnić jeszcze raz, mi też w serwisie powiedzieli że mi uszczelka puszcza pod głowicą umyłem silnik i na 100 wyciek jest z pod wiązki