Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Świeci się kontrolka od samopoziomowania xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z lampami. Po wymianie rozrządu (czyli demontażu przodu auta) świeci mi się kontrolka od samopoziomowania lamp xenonowych.

Jak zlikwidować tą kontrolkę?? Trzeba zrobić adaptację xenonów za pomocą VAG-a?? Czy jest na to jakiś inny sposób??

Jest to Audi B6 2.5 TDI (BFC) 2003 r.

Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

było chyba coś na forum żeby skasować błędy VAG-em i powinno być ok

Opublikowano
  • Autor

Mam urządzenie BOSCH KTS 200, ale ono nie wykrywa systemu oświetlenia, modułu komfortu, CAN czy poziomowania osi tylnej bo takie próbowałem, VAG-a nie mam.

Opublikowano

To spróbuj na innym KTS-ie np. 520.

A swoją drogą zastanawiam się, pracujesz w warsztacie, czy w jakiejś hurtowni?

Czy KTS-a pożyczasz od jakiegoś wujka, bo to nie jest zabawka za 500 PLN. :cool1::evil:

Opublikowano

Rozwiązanie jest proste. Dociśnij mocniej kostki przewodów reflektorów. Najprawdopodobniej coś nie styka.

Opublikowano
  • Autor

To spróbuj na innym KTS-ie np. 520.

A swoją drogą zastanawiam się, pracujesz w warsztacie, czy w jakiejś hurtowni?

Czy KTS-a pożyczasz od jakiegoś wujka, bo to nie jest zabawka za 500 PLN. :cool1::evil:

Pracuje od niedawna w warsztacie, KTS 520 nie mamy, tylko 200. Firma jest w etapie kompletowania sprzętu.

Dlatego jest ciężko coś robić w nowych autach bez dobrego sprzętu.

Kostki są podociskane, światła się świecą, ale nie ma regulacji.

Opublikowano

Byl juz podobny przypadek na forum opisywany. Tam problemem okazal sie wygiety czujnik z przodu, przy amortyzatorze.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik był sprawdzony i jest wporządku, nic nie jest uszkodzone przy nim. Był tylko rozebrany przód do rozrządu i lampy były wyjęte, robione były wałki (czyli caly kompletny układ rozrządu) i auto stało kilka dni rozebrane.

Opublikowano

Witam. Miałem podobny problem co ty, tylko że juz zakupiłem samochód z info o samopoziomowaniu reflektorów. Drażniło mnie to strasznie. Podjechałem do znajomego warsztatu, podłączył KTS 570 i problem usunął. prawdopodobnie KTS 200 lub 520 może nie mieć takiej funkcji, natomioast 570 i 620 ma napewno. Ja mam juz ten problem za sobą. Koszt wykasowania błędu - 30 zł. U ciebie pewnie też by to pomogło. pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Panowie, mój problem jest podobny z tym że mój przód miał przygode z krawężnikiem. Zderzak został wymieniony a zaczepy lamp przyspawane, po tej operacji xenony świecą ale układ samopoziomowania nie działa. Po włączeniu świateł powinny się ustawiać a u mnie słychać tylko dzwięk silniczków regulacji a oba światła stoją. Proszę o info czy mam sie skoncentrować na lampach czy na czujniku z wahacza ? i jak sprawdzić co jest uszkodzone?

Opublikowano

masz to co u mnie było , przy wymianie głupiej postojówki mechanik włączył światła po odłączeniu lamp i lampy zostały w pozycji na dół . trzeba było auto podłaczyć pod kompa

Opublikowano
  • Autor

Witam

Panowie, mój problem jest podobny z tym że mój przód miał przygode z krawężnikiem. Zderzak został wymieniony a zaczepy lamp przyspawane, po tej operacji xenony świecą ale układ samopoziomowania nie działa. Po włączeniu świateł powinny się ustawiać a u mnie słychać tylko dzwięk silniczków regulacji a oba światła stoją. Proszę o info czy mam sie skoncentrować na lampach czy na czujniku z wahacza ? i jak sprawdzić co jest uszkodzone?

Może masz pourywane mocowania lustra (soczewki), lustro nie lata ci luzem w lampie??

Opublikowano

Może masz pourywane mocowania lustra (soczewki), lustro nie lata ci luzem w lampie??

Raczej w lampach wszystko jest ok - tzn po zewnetrznej ocenie - nic tam nie lata.

Opublikowano
  • Autor

Ale jak słyszysz że silniczek pracuje w lampie, a lustro sie nie rusza to znaczy, że silnik z lustrem nie ma sztywnego połączenia.

Opublikowano

Ok, w takim razie rozkręcam lampy w poszukiwaniu usterki.

Opublikowano

Wejdź, w oświetlenie vagiem, skasuj błędy i po sprawie. Po co tu robić jakieś ideologie, sprawa prosta i szybka, ale niestety Kts-em tego nie zrobisz.Przerabiałem w moim autku ten sam problem. Pozdrawiam.

Opublikowano

witam - koledzy mam ten sam problem ,auto dziś po wymianie wałków rozrządu i pozostałych elementów na wyswietlaczu ta sama kontrolka co u was , co z tym mozna zrobić , czy Vagiem jestem w stanie to zrobić - pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem to samo próbowałem przestawić auto na wersję skandynawską (żeby same zapalały się lampy) i coś namieszałem. Zapaliła się kontrolka regulacji reflektorów. Kasowanie błędów nic nie dało dopiero adaptacja VAGiem rozwiązała problem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potwierdzam że cały problem z samopoziomowaniem reflektorów leżał w komputerze. Po wykasowaniu błądów wszystko jest ok i lampy się same poziomują.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, podczepię się tu z moim problemem z samo-poziomowaniem ksenonów.

Dziś jadąc sobie spokojnie, po kostce, zapaliła się owa kontrolka... i świeci... lampy są nieruchome, spryski również nie działają.

Podpiąłem VAG i pokazał się 1 błąd:

Address 55 -------------------------------------------------------

Controller: 4Z7 907 357

Component: dynamische LWR D07

Coding: 00060

Shop #: WSC 63351

1 Fault Found:

01537 - Vehicle Level Sensor: Supply Voltage

16-00 - Signal Outside Specifications

End -------------------------------------------------------

Macie jakieś konkretne pomysły co i gdzie jest ten sensor?