Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak podlączyc 2gą tubę pod fabryczny bose ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam fabryczny zestaw bose ze wzmakiem, zmieniarą i soobwoferem. Chcę podłączyć do tego jeszcze tylko jedną tubę. Mam do tego przeznaczoną tubę i dodatkowy wzmacniacz. Chcę aby grały mi wszystkie głośniki fabryczne (łącznie z soobwoferem) + dodatkowa tubka. Jak sie podłączyć pod radio które ma wyjście tylko na kostki ?

Audi a4 b5 95 rok

Opublikowano
Jak sie podłączyć pod radio które ma wyjście tylko na kostki ?

Co masz na myśli pisząc że radio ma wyjście tylko na kostki? Do nowego wzmacniacza ciągniesz osobne zasilanie? Co to za wzmacniacz i tuba? Takie jak masz w oryginale? Generalnie do wzmaka musisz mieć zasilanie i sygnał z radia, a to możesz wziąć z kostki z oryginalnego wzmacniacza.

Opublikowano

Jak jak ci kolega już powiedział. Jak chcesz zostawić ori sprzęt na miejscu i dorobić dodatkową skrzynię z własnym wzmacniaczem to najlepiej jest wykorzystać sygnały z fabrycznego wzmacniacza. Do kabli z sygnałem liniowym dolutuj wyjścia RCA, sygnał sterujący wzmacniaczem remot też masz w kostce wzmacniacza bose.

A zasilanie to wiadomo prosto z akumulatora a masa z bagażnika.

Opublikowano

a pomoże coś dla tego systemu dołożenie subwoofera odzielnego?czy tylko zakłóci i będzie się gryzło

Opublikowano

Będzie lepszy bas. Ale czy jest potrzebny to już kwestia gustu.

Opublikowano

mi czasami właśnie brakuje go ale nie jest najgorzej i nawet kiedyś przez myśl przeszło właśnie dołożenie czegoś mocniejszego,ale nie chce mi się kłaść kabli za leniwy jestem:grin:

Opublikowano

Koledzy wyżej już napisali jak z przewodami, ja chciałbym tylko zwrócić uwagę że dwa różne subwoofery napędzane dwoma różnymi wzmacniaczami to może być średni pomysł, prawie na pewno któryś będzie szybszy, będzie problem żeby grały równo w fazie i spodziewałbym się buczenia i dużej straty na "jakości". Dlatego zasugerowałbym przemyślenie sprawy dwa razy, i na przykład bo zakończonym montażu odsłuchanie sprzętu z i bez podłączonego oryginalnego subwoofera w celu stwierdzenia "na ucho" jak to gra.

Opublikowano

Dodatkowo jak już montować tak to koniecznie wzmacniacz z wyjściem na pilota który będzie sterować subem, bo radio nie ma takiej opcji.

Opublikowano

u taki wzmacniacz to juz chyba są koszta..

Opublikowano
Cześć,

mam fabryczny zestaw bose ze wzmakiem, zmieniarą i soobwoferem. Chcę podłączyć do tego jeszcze tylko jedną tubę. Mam do tego przeznaczoną tubę i dodatkowy wzmacniacz. Chcę aby grały mi wszystkie głośniki fabryczne (łącznie z soobwoferem) + dodatkowa tubka. Jak sie podłączyć pod radio które ma wyjście tylko na kostki ?

Audi a4 b5 95 rok

Dodatkowa opcja niskotonowa, to dla mnie bezsens. Albo Bose, albo cos zupelnie z innej beczki.

---------- Post dopisany at 23:20 ---------- Poprzedni post napisany at 23:19 ----------

i nie "tubka", bo to tylko buczy

Opublikowano

siemka

mam wzmacniacz audi ten z 23stykowym zlaczem-niebieska kostka.mam pytanie ktorego pinu podciagnac sterowanie zewnetrznego wzmaka zeby sie uruchamial z radiem bo sygnal z suba podpinam do wejsc nr 14 i 15.natomiast nie jestem pewien co do sterowania.dzieki wielkie za pomoc.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
siemka

mam wzmacniacz audi ten z 23stykowym zlaczem-niebieska kostka.mam pytanie ktorego pinu podciagnac sterowanie zewnetrznego wzmaka zeby sie uruchamial z radiem bo sygnal z suba podpinam do wejsc nr 14 i 15.natomiast nie jestem pewien co do sterowania.dzieki wielkie za pomoc.

Biały przewód pin 9

Opublikowano

dzieki ;)a jeszcze pytanie mam odnosnie bo cinch z zewn wzmaka podlacze do wtykow cinch ktore wstawie do pinow 14i15.akurat ten adapter RCA jest ekranowany(sa dwa kabelki) czy wystarczy zdjac ekranowanir i wpiasc do kostki?

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie wiem czy dobrze robisz podpinając pod 14 i 15.

Jak to jest to złącze to raczej podpiął bym się pod pin 1 i 3

Bez_tytu_u.jpg

<br /><br />

Opublikowano
Szczerze mówiąc to nie wiem czy dobrze robisz podpinając pod 14 i 15.

Jak to jest to złącze to raczej podpiął bym się pod pin 1 i 3

http://s16.postimage.org/6n16l3fdd/Bez_tytu_u.jpg

<br /><br />

Nie no 1 i 3 też nie, bo to są sygnały lewego i prawego kanału.

Jeśli kolega ma wzmacniacz 1 kanałowy, to musi się podłączyć pod 1 i 2, albo 3 i 2, a jak dwukanałowy, to pod 1 i 2 oraz 3 i 2, gdzie 2 to masa.

Czekam na wiadomość po podłączeniu, u mnie przy wykorzystaniu istniejących kabli sygnałowych jest buczenie po włączeniu świateł, i nie wiem co z tym zrobić :/

Opublikowano

znalazlem jakas rozpiske na forum tej kostki i pin 14 i 15 to sygnal wzmaka prawy i lewy i wszystko sie zgadza bo w tym miejscu mam podpiety sub. dzis sie bede bawil (mam nadzieje ze znajde czas) ;)dam znac

Opublikowano
znalazlem jakas rozpiske na forum tej kostki i pin 14 i 15 to sygnal wzmaka prawy i lewy i wszystko sie zgadza bo w tym miejscu mam podpiety sub. dzis sie bede bawil (mam nadzieje ze znajde czas) ;)dam znac

Człowieku ale to jest sygnał na głośnik.

Opublikowano

Pod te piny mógłbyś podłączyć tylko wzmacniacz z HI INPUT, ale to jest bez sensu, bo będziesz wzmacniał sygnał zniekształcony przez stary wzmacniacz. Musisz podłączyć pod wyjście liniowe z radia, czyli pod piny, które napisałem wcześniej.

Opublikowano

czyli podpiąć się pod:

taka rozpiska do kostki była na forum

1 - Tylny prawy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

2- Sygnał masy z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

3 - Tylny lewy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji

a wzmacniacz mam o takim nr 8E9 035 223 i poniżej s01 i jakieś inne cyferki :)

Opublikowano

A jaki wzmacniacz chcesz podłączyć, dwukanałowy? Jeśli tak, to podpinasz się pod te piny, które wymieniłeś, 1 2 3 :)