hghormone Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Witam. Posiadam nawigacje w FIS (kolorowy wyświetlacz), napęd navi w bagaźniku z lewej strony.Sterowanie na tunelu koło ręcznego. Audi 2003/11. Czy to wskazuje ze moja navi to BNS 4.0 , bo podobno jest jeszcze BNS 4.2 , ale nie wiem jak odróżnić ? Jesli tak to rozumiem, że płytka ściągnięta stąd powinnna działać ? ---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:26 ---------- Dzisiaj sciagnalem kolejny obraz iso i plyta nie dziala, robie to clonecd wedlug wskazowek i lipa. Nagrywalem taki obraz "TeleAtlas Poland-Czech 2010-2011 DX" pisalo ze to jest do RNS 4.0. Po wlozeniu plyty do czytnika w bagazniku na FIS zaczelo sie cos wczytywac, lecial pasek postepu, a nastepnie wyskoczył Error i pisalo zebym wlozyl prawidlową płyte "DX" , a przeciez to jest obraz DX. Z autem dostałem oryginalną plyte na niemcy nazywa sie "Deutschland 2002/2003 + DX 2002/2003", ale na okladce widnieje napis "TravelPilotDX" czy to musi byc jakas inna specjalna nawigacja niz sciagam ?
krzysieksc83 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 też miałem tą nawigacje i raz działa a raz nie są 2 wersje płytek i sprawdź obie jak nie pójdzie to może laser przeczyść. ja i tak nie korzystałem ale na tej samej płytce raz działało a raz nie:kwasny:
hghormone Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Opublikowano 23 Listopada 2012 Ta Niemiecka co dostalem ori z autem to dzialem. Tylko nie dziala ta zgrana z neta z Polską.
GreGoriO Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 po raz kolejny wyjaśniamy, że trzeba odpowiednio nagrać płytę. jeśli mapa jest DX.... to nie ma znaczenia czy dla 4.0 czy 4.2 ważny jest sposób nagrania płyty.
Marcino87 Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 po raz kolejny wyjaśniamy, że trzeba odpowiednio nagrać płytę.jeśli mapa jest DX.... to nie ma znaczenia czy dla 4.0 czy 4.2 ważny jest sposób nagrania płyty. i chyba nie każdą nagrywarką tego się nie nagra
hghormone Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Opublikowano 24 Listopada 2012 Niedawno zszedlem znowu do auta i plyta ktora wczesniej zostawilem w czytniku zaczela dzialac. Ale ten polski lektor (syntezator Ivona) jest do d... Czy ta nawigacja nie wyszla z jakims normalnym lektorem PL ?
marekg Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 po raz kolejny wyjaśniamy, że trzeba odpowiednio nagrać płytę.jeśli mapa jest DX.... to nie ma znaczenia czy dla 4.0 czy 4.2 ważny jest sposób nagrania płyty. i chyba nie każdą nagrywarką tego się nie nagra Róże są teorie ale moim zdaniem to raczej czarna magia niż rzeczywistość. Próbowałem u siebie w domu na starej nagrywarce DVD oraz na takiej montowanej w lapku. Po zastosowaniu ClondeCD oraz zalecanego profilu płyty ruszyły niezależnie od zastosowanej nagrywarki. Prędkość nargywania trzeba ustawić na najniższą możliwą i tyle. Są jeszcze magicy twierdzący, że marka płyty ma znaczenie ale chyba pozostawię to bez komentarzy...
GreGoriO Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 ja uważam że ma... bo jak już wspomniałem w innym wątku nagrywałem dla siebie i płyta u mnie chodziła, ale u kumpla z dużą nawigacją w B6 oraz u drugiego w A8 D2 już nie...nagrałem kilkanaście płyt i wszystkie chodziły tylko u mnie...z wyjatkiem maxell ta nawet u mnie nie ruszyła... gdy zmieniłem nagrywarkę tzn użyłem laptopa asus z nagrywarką samsung mając ten sam program i profil oba auta zobaczyły już mapy... a nagrałem im na tej samej serii płyt które miałem u siebie....verbatim i sony więc nagrywarka tez ma znaczenie, chociaż niektórym może się wydawać że to nie prawda... proponuję jednak zrobić test i porównać nagrywarki zarówno dla małej navi, tej między zegarami , jak i dla dużej... gdybyśmy zrobili taką listę jaki laptop, jaką ma nagrywarkę... na pewno wyszła by jakaś seria polecanych nagrywarek wiek nagrywarki chyba nie ma tu znaczenia, raczej producent
hghormone Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Opublikowano 24 Listopada 2012 Sprawdzilem w menu navi i u mnie jest BNS 4.2 Nagralem teleatlas polska-czechy 2011/12 i dziala, pozniej nagralem nowsza 2012/13 i wsadzilem do napedu wyskoczyl napis ze navi robi aktywacje ale nie wyskoczyl zaden pasek od aktualizacji czy to normalne bo wydaje mi sie ze navi sie nie zaktualizowala. Mozna sprawdzic jakos wersje mapy?
kamelbd Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Witam mam pytanko. Pobralem mape i po rozpakowaniu mam trzy pliki jeden obraz iso i dwa jakies male. Czy ja mam to wszystko wypalic na cd czy Tylko obraz? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Fido Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Program Clone nagra wskazany obraz płyty, o resztę plików się nie martw. Aaaa. I nie każda nagrywarka sobie z tym poradzi. To że się nagra, to nie znaczy że poprawnie.
kamelbd Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Z tego co znalazlem to chyba trzeba DAC plik ccd. Wlasnie nagralem jedna cd i nic Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Fido Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Tu nie chodzi o pliki tylko trzeba trafić nagrywarkę. Kup płyty Verbatim lub Sony i próbuj na różnych kompach,laptopach. Celuj w starsze kompy stacjonarne.
kamelbd Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Nagrywalem na sony cd. Musze poszukac bo mam gdzies nagrywarke zewnetrzna co nagrywa Tylko cd, mp3 dane bez dvd moze ona nagra Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka No chyba ze mam zle pliki Edytowane 26 Maja 2016 przez kamelbd
Rekomendowane odpowiedzi