m_ajor91 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam koledzy. Mam problem z wycieraczkami a moim Audi. Ostatnio wymieniałem nowy mechanizm wycieraczek i przez 2 tygodnie było wszystko wporządku chodziły jak nowe. Lecz wczoraj po włączeniu wycieraczek po skończeniu cyklu pracy staneły na wysokości połowy szyby , myślałem że to wina mechanizmu lecz wszystko jest wporządku , myślę że to wina silniczka że przerywnik czasowy nie wyłącza tak jak powinien. Czy może któryś z was spotkał się z takim przypadkiem ???
kkk6969 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Cześć Kolego Ja już wymiękłem - zobacz temat http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/a4-b-kombi-problem-przednimi-wycieraczkami-chodza-chca-252836/ Wymieniłem silnik wycieraczek, przekaźnik (603), ramiona przesmarowane a wycieraczki żyją własnym życiem. Dzisiaj po lini układów będę dzwonił do serwisu a jak nie pomogą to zostawię furę u elektryka - może coś znajdzie. ---------- Post dopisany at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany at 08:01 ---------- Ja u siebie dzisiaj wyjąłem manetkę - po zapłonie przednie wycieraczki ruszają. Odpiąłem tylna wycieraczkę bo podobno mogła dawać jakieś spięcie - nie nie dało. Jeszcze dzisiaj podmieniłem inny sterownik - nic nie dało.
m_ajor91 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 U mnie tez wporządku. Okazało się że silniczek się na zebach przestawił a nie na mechanizmie
Rekomendowane odpowiedzi