Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przerobka mechaniczna silnika jak zarowno i body

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

jestem nowy tutaj na forum wiec prosze o wyrozumienie..

temat jaki zakladam dotyczy przerobki mojej audi a4 1.9 tdi. Interesuja mnie takie sprawy:

1.Wymiana turba oraz intercoolera- od ktorej wersji podebrac czy od AWX oczywiscie nowa czy kupic moze od a4 ale z 3.0 silnikiem disela

2.Dalsze modyfikacje beda zwiazane z pompowtryskiwczami, czytalem gdzies zeby tylko same koncowki dac do przerobki i zstnaiwam sie nad hybrydowymi.

3.Wiadomo trzeba bedize wymienic caly przelot i tutaj mam problem czy wymienic na 2 koncowki z tylu czy jedna ale z rozejsciem na 2 rurki i czy z 2 koncowkami mam na mysli po lewej i prawej stornie czy zmieniac zderzak od a4 z 3.0 litra albo 2.0 ta 170km czy wystarcz to elegancko podciac ? chyba ze wogole nie ma mozliwosci zalozenia 2 wydechow to ok bede myslal na jedna

4. Trzeba tez i tarcze wymienic na nowsze ale lepiej na mocniejsze rdzicie s4 czy moze macie jakies inne sprawdzone metody??

5. Zawieszenie?? W jakie celowac bo nie mam za bardzo pojecia w tej czesci tematu..

no a teraz body

a- zmiana siedzen z skory na pol-skore s line

b- wymiana zderzakow przod i tyl wiem ze od s line podejdzie ale trzeba cos przycinac..

c- przyciemnainie szyb.. lepiej folia czy raczej "odymianie" czy jakos tak

wiem wiem napewno napiszecie ze wiecej kasy wlozysz niz lepiej bylo kupic sobie auto na wypasie albo jakies lepsze.. interesuje mnie co i ile kosztuje i czy daloby rade sie w takie cos pobawic.

czekam na wasze wiadomosci i sugestie..

dzieki i pzodrawiam

Opublikowano

kolego powiedz lepiej jakiego efektu oczekujesz ile koni i ile momentu oraz jaki masz silnik dokładnie oznaczenie to wtedy ci powiem co trzeba zrobić, lub zapraszam na PW

Opublikowano

a wiec tak oczekuje gdzies w granicach 170-190km i przynajmniej te 410nm

interesuje mnie rowniez jak wtedy czesci eksploatuja sie.. czy daj rade z reszta podzespolow czy raczej wize sie to z czestrzym wymienianiem.

oznaczenie silnika to BRB---GYA

sorki ale osttnio pracy szukalem nowej i nie mialem czasu zajrzec na forum aha dzieki Magic za podwieszenie postow poczytam:wink: