skotyman Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam, mam znajomego, który zajmuje się produkcją liści tytoniu. Sprzedaje je na allegro po około 20zł/kg. Warty jest czegoś ten tytoń? Ponoć smakiem nie odbiega od normalnych papierosów za 10zł/paczka. Średnio wychodzi z 1kg 1000papierosów, więc ekonomia jest i to duuża. Dajcie info jeśli ktoś miał z tym jakąś styczność Jeśli byłby ktoś zainteresowany takimi liśćmi to mogę dać kontakt;p Pzdr;)
Marko42 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 ekonomia jest owszem ale jakość daje dużo do życzenia no chyba że oczyszcza to jakoś ale wątpię sam palę i kiedyś próbowałem takiego skręta z liścia - konia powaliło by SPOKOJNIE !!!
verus Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Nie palę ale z zeznań znajomych palaczy wiem, że jest to na pewno "zdrowsze" cokolwiek to znaczy :-) No i wiesz, że palisz tytoń a nie śmieci. Ekonomiczniejsze jest to także. W papierosach "sklepowych" tytoniu nie ma za wiele, tak jak w chlebie nie ma mąki, w kiełbasie mięsa a w serze mleka ;-)
Viwaldi Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Najlepszą radą byłoby rzucić (dawno temu to zrobiłem) ale do sedna - posiadanie liści jest dozwolone ale krojenie ich podobno podchodzi pod jakiś paragraf (akcyza czy coś tam, coś tam). Słyszałem to od kumpla który na działce siał sobie tytoń. Watro sprawdzić.
Lu-Gi Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Paliłem pare razy i osobiście nie polecam liści ani nawet polskiego tytoniu
skotyman Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 Spróbowałem i powiem, jeśli ktoś znajdzie to co lubi to wszystko jest świetnie. Dużo taniej wychodzi i czuć, że jest całkiem inny niż sklepowy, powiedziałbym zdrowszy tak jak kolega wcześniej stwierdził. Jeśli jest ktoś zainteresowany takimi liśćmi mogę dać namiary;]
Dev Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 od 1 stycznia 2013 nasz kochany (tfu) minister Rozstowski doyebał na to bardzo wysoka akcyzę
skotyman Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 Słyszałem o tym, a kumpel chce sprzedać tego jak najwięcej przed 1 stycznia;/
Kali S4 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Opublikowano 3 Grudnia 2012 od 1 stycznia 2013 nasz kochany (tfu)minister Rozstowski doyebał na to bardzo wysoka akcyzę ten to już na wszystko kładzie te swoje łapska
mikser81 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 palę już od 9 lat, od 3 sam skręcam (koszty ), przerobiłem już temat liści, ale cięcie ich w domowych warunkach to katorga... wyszło mi że dużo bardziej opłaca się kupic już pocięty tytoń, ale trzeba uważać bo dużo oszustów w internecie, 3 razy dostałem siano ale jak już trafimy, to tytoń jest lepszy niż sklepowy, bez kołków, ladnie pachnie, dobrze sie pali i nabija, rewelacja to mój sprzedawca: Najlepszy Tytoń | Facebook jakby ktos był zainteresowany to zgodził się na zniżkę forumową, polecam nie dziękować
Rekomendowane odpowiedzi