Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki z bagażnika????A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od kilku dni pojawil sie problem w mojej B8 sedan przejechane 150tys km , mianowicie jadac po dziurach lub chopkach cos stuka tlucze sie... dzwiek nie jest raczej metaliczny. bagaznik miejsce kola zapasowego a raczej podnosnik i kompresor sprawdzilem wszystko ok. patrzylem pod spod tlumik raczej ok oslony tez. mam pytanie mila ktos podobne objawy?? prawfopodobne jest aby cos sie odkrecilo np pod obszyciem klapy lub gdzies w bagazniku i sie tlucze? Zawieszenie??

Przerabiałem to już w swojej B5, wyciągałem wszystko z bagażnika i dalej to samo, sprawdzałem łożyska też nie to. Dałem kumplowi żeby kuknął od spodu bardziej fachowo. No i okazało się że stukało przy mocowaniu amora, tylko już nie pamiętam czy góra czy dół, chyba góra.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzis auto przeszlo przeglad zero luzow na wachaczach a stuki nadal sa amory takze pokazalo ze dobre... mechanik pow ze mial przypadki kiedy stuki bylu ze srodka amora czy to mozliwe?

Opublikowano

Co do stuków z tyłu - masz pewnie dzielone i składane tylne oparcie? Sprawdzałeś, czy dobrze leży i nie tłucze się o tylną półkę czy coś? U mnie na dziurach właśnie słychać oparcie jak dudni, a że jeżdzę większość czasu sam bez pasażerów z tyłu to zdążyłem się do tego przyzwyczaić, mimo, iż to denerwujące.

Opublikowano
  • Autor

Jutro spr ta polke;)

Opublikowano

Kurcze jakie Wy macie macie przebiegi w tych B8-kach ? pewnie po 180 tys.,bo wypisujecie tu takie usterki,że dziwne żeby przy takim przebiegu takowe miały miejsce!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Co do stuków z tyłu - masz pewnie dzielone i składane tylne oparcie? Sprawdzałeś, czy dobrze leży i nie tłucze się o tylną półkę czy coś? U mnie na dziurach właśnie słychać oparcie jak dudni, a że jeżdzę większość czasu sam bez pasażerów z tyłu to zdążyłem się do tego przyzwyczaić, mimo, iż to denerwujące.

U mnie pomogło oklejenie szmacianką prętów które trzymają dzielone oparcie kanapy, teraz nic nie stuka.

Opublikowano

Podobne objawy w sedanie B5. Amory niby sprawne .Pisałem o tym w innym wątku. Przyczyna stukania: Wytarte prowadnice tłoczyska w amortyzatorze. Na drobnych pofalowaniach i poprzecznych dziurach drżą i wydaja stukanie w bagażniku. Amory wymienione - cisza:banan:.Wcześniejsze podejrzenia o wybite gumy mocowania zaowocowały zbędną robocizną przy demontażu amorów w celu sprawdzenia sugerowanej usterki na forum. Tak było w moim konkretnym przypadku. Pierwszy sygnał usterki pojedyncze puknięcie przy wychodzeniu z zakrętu np. rondo. W czasie kiedy pojazd stabilizował tor jazdy występowało naprężenie na amorach skutkujące pojedynczym puknięciem. (Pisałem jakiś czas temu w tej sprawie na forum-odpowiedzi brak.... .)Z czasem nasilenie i puknięć kilka trzy ,cztery w końcu pukanie na "tarce".:kwasny:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem podobny problem, sprawdziłem zawieszenie, - było wszystko OK.

Wykręciłem delikatnie gumowe "korki" przymocowane do klapy i mające bezpośredni kontakt z dolną listwą i JEST CISZA!!!.

Co prawda kosztem troszkę ciężej zamykającego się bagażnika... ale jest cisza :)