Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dopasowanie dodatkowego kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem audi A4 B6 z jednym kluczykiem. Chce dokupić dodatkowy. Moje oznaczenia to 8Z0 837 231/355029 433.92 MHz. Mam możliwość zakupić kluczyk o numerze 8Z0 837 231D/2024A4 433.92 MHz. Moje pytanie to czy ten kluczyk, mimo że dodatkową literkę D ale tę samą częstotliwość da się zaadaptować do immo i kompa? Moje audi to A4 B6 1.9TDI a kluczyk zakupiony byłby od 2.5 automatu, ale podejrzewam że to nie ma większego znaczenia. Z góry dzięki za pomoc.

---------- Post dopisany 03-12-2012 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 01-12-2012 at 13:44 ----------

Nikt, poważnie nikt nie ma wiedzy na ten temat ???

Opublikowano

do kompa tak, przynajmniej u mnie zgrał sie, ale do immo to i tak pestke trzeba zmienić i zaprogramować

Opublikowano

literka moze miec wplyw.Sprawdzic nie możesz??Bo kupowac w ciemno to troche ryzyko.Poza tym oznaczenie pilota nie ma wplywu na immo

Opublikowano

jak nie możesz sprawdzić to może w aso ci powiedzą podjedź osobiście i zapytaj

Opublikowano

Liczy sie czestotliwosc pilota. Ja przyuczylem do swojej b6 kluczyk od b7 i hula. Oczywiscie o tej samej czestotliwosci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Próbowałem kluczyk 231 przystosować do wersji A4 B6 z kluczem 231D - niestety ale na vagu go nie było widać. Nie dał się zakodować. odezwij się na PW kolego to może się zamienimy . Mam kluczyk 231.

Opublikowano
Liczy sie czestotliwosc pilota. Ja przyuczylem do swojej b6 kluczyk od b7 i hula. Oczywiscie o tej samej czestotliwosci.

jakim cudem skoro w B7 jest 434 MHz

---------- Post dopisany at 10:39 ---------- Poprzedni post napisany at 10:39 ----------

Próbowałem kluczyk 231 przystosować do wersji A4 B6 z kluczem 231D - niestety ale na vagu go nie było widać. Nie dał się zakodować. odezwij się na PW kolego to może się zamienimy . Mam kluczyk 231.
dlatego pisalem ,że lepiej sprawdzic bo literka może okazac sie ważna.
Opublikowano

W b7 sa 433 i 434. Ja oczywiscie zaprogramowalem 433.

Opublikowano

Literka jest bardzo ważna , jak by nie była istotna zmiana to by nie dodawano nowej literki. Częstotliwość , to jest tylko "linia" nośna po której przesyłany jest sygnał. Po tej linii dopiero przesyła sie informację w odpowiednim "systemie" i dopiero potem w zakodowanym kluczu. Częstotliwość to tylko taka linka

Opublikowano
W b7 sa 433 i 434. Ja oczywiscie zaprogramowalem 433.

Dokładnie tak w b7 są 433 i 434 MHz a literka ma znaczenie.

Ja u siebie mam kluczyk 8E0 837 220 Q 433MHz a chciałem zakodować 8E0 837 220 K 433Mhz,gdzieś wyczytałem,że są ze sobą zamienne.

MK w ogóle nie "widział" kluczyka "K"-kluczyk(pilot) był sprawny.

Opublikowano

koledzy a gdzie mozna sprawdzic czestotliwos bo ja tez bym sie pobwail w to bo tez mam jeden kluczyk pomoz ektos na priv dzieki wielkie

Opublikowano

Pisze na kluczyku - trzeba go rozsunąc

Opublikowano

tutaj też napisze..jakie immo powinienem kupić do a4 b6 2001r. ?

---------- Post dopisany at 12:32 ---------- Poprzedni post napisany at 12:28 ----------

co muszę kupić żeby go zaprogramować ? i odczytać pin?

---------- Post dopisany at 12:33 ---------- Poprzedni post napisany at 12:32 ----------

czy taki kabel wystarczy do całej roboty ? VAG K+CAN COMMANDER 3.6 LICZNIK PIN IMMO TACHO +CD (2819369681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

kabelek jest ok.Transponder potrzebujesz id 48

Opublikowano

dam rade ogarnąć pin + zakodować immo tym kablem czy szukać czegoś innego ? ew co innego dokupić żeby całą operację od ściągnięcia pinu i kodów dostępu do zaprogramowania klucza ?

ten będzie ok ? Chip, immo, transponder ID48. (2783050020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

Opublikowano

transponder jest ok.Kabelkiem wyciagniesz pin a VCDS zaadoptujesz immo tak dla bezpieczenstwa :wink:

Opublikowano

Tylko pamiętaj żeby odczytać pin z sterownika silnika a nie z licznika. Bo z licznikia nie odczyta poprawnie tym kablem. Oczywiście oba są takie same.

Opublikowano

a da rade zakodować do 2002r id48 t25 z b7 ?

Opublikowano
a da rade zakodować do 2002r id48 t25 z b7 ?
nie