dud Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam. Mam taki problem. Gdy jadę powyżej 90 km/h zaczyna coś gwizdać przy szybie od strony kierowcy. nie wiem dokładnie skąd pochodzi ten pisk ale dzieje sie to zawsze po wyżej 90. Wiecie może co to jest?. uszczelki w drzwiach raczej w normie.
pre_pl Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Sądzę, że drzwi do podregulowania. Nie opadają Ci czasem jak je otwierasz ?
dud Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 nie zauważyłem żeby opadały, a jak je wyregulować?, można to samemu zrobić czy trzeba do mechanika?
rysiu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 mam to samo i nie wiem co to jest. w sumie sie nie zastanawialem, ale chetnie sie dowiem
voxan69 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wyregulować możesz sam ale trzeba się trochę pobawić- na słupku środkowym jest element - na który przy zamknięciu drzwi nachodzi zamek - posiada on dwie śruby które umożliwiają regulację
SKIBA29 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam. Ja posmarowałem uszczelkę wazeliną żeby nie skrzypiało, a co do szumu to powinno pomóc regulowanie drzwi. Przy zawiasach są jakieś pokrętła, którymi mi kręcił mechanik. Regulował mi ramą szyby w drzwiach. Ale mi to nic nie pomogło. Tylko teraz mam problem, bo gość za mocno nagioł mi ramę i teraz drzwi przy otwieraniu spreżynują.
Nowak_zg Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 wyreguluj drzwi ( podnies je troche ) .... albo najpiej daj komus ... i daj na flache to ci zrobi jakis pan edek
dud Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2008 skoro tak to sam pokręcę śrubami przy drzwiach :>. Może to pomoże, oby , albo zepsuje całkiem
Hercus Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 heh też tak zawsze robie .. zawsze włoże gdzieś te swoje paluchy a jak zapsuje całkiem to dopiero jadę do pana edzia :gwizdanie: oczywiscie mówiąc że tak kupiłem ale to się żadko zdarza .... spróbuje dziś popołudniu bo ja to mam tak drzwi opadnięte że nakładke na próg rysują ale tak już kupiłem
dud Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 a jednak nie pokręcę, nie mam takiego klucza , ale załatwie i tak pokręce, widze że regulacja jest dość banalna. Odezwe sie jak już to zrobie, ciekawe czy to załatwi problem :gwizdanie:
Hercus Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 heh u mnie to przyczyna była inna były luzy na sworzniu górnego zawiasu (drzwi chodziły góra dół) należało podnieść drzwi dokręcić małą śrubkę i jest luks
drarek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 heh u mnie to przyczyna była inna były luzy na sworzniu górnego zawiasu (drzwi chodziły góra dół) należało podnieść drzwi dokręcić małą śrubkę i jest luks Witam. Możesz wyjaśnić o którą śrubkę chodzi?? Jak podnieść drzwi do góry?? Ramę okna umiem wyregulować ale za cholerę nie wiem jak podnieść drzwi. Pozdrawiam
Hercus Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak oczywiście dziś zrobie ci fotke tylko to da rezultat jeżeli masz luz na sworzniu tzn jak złapiesz drzwi za koniec który odchodzi od auta i możesz je ruszać góra dół słyszałem też że sworzeń poprostu może sie wybić ..... fote wrzuce po pracy ... ok 16 ale ogólnie to dość łatwe jak masz górny zawias to w niego wchodzi sworzeń i jak złapiesz drzwi od spodu i je uniesiesz to zobaczysz że tam jest luz to wtedy ... (ja tak mam) jest tam taka mała śrubka na kluczyk chyba 6 i wkręcasz ją na uniesionych drzwiach żeby zniwelować luz (mocno dokręć) jeżeli niema luzu to tą samą metodą możesz wysłuchać czy niema luzu na dolnym zawiasie jeżeli jest to tam pozostaje chyba tylko wymiana ale tu poszukaj gdzieś niedawno czytałem o dolnym jeżeli niema luzu no to nieweim więcej ci nie pomoge chyba że napiszesz z czym masz problem
drarek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 No właśnie mam taki objaw, że jak ruszam drzwiami to chodzą mi lekko góra dół. Gdy otworzę drzwi to minimalnie mi opadają w dół. Regulowałem już ramę drzwi ale nadal mam szumy powietrza przy szybszej jeździe. Ogólnie chodzi mi o to żeby wyeliminować szumy powietrza (przy prędkości od 100 w górę robi sie naprawdęgłośno) Z góry dziękuję za fotkę. Pozdrawiam
Hercus Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 tutaj macie fotki ..... unieś drzwi dokręć śrubke i powinno być ok jeśli to to jest przyczyną to ok u mnie pomogło no i drzwi o próg przestały wadzić
dud Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2008 u mnie chyba zamiast tej śróbki jest coś innego,,, a może to tylko zaślepka jakaś, nie ma sześciokątu na śrubkę tylko to jest okrągłe cale, oby to zaślepka była.
Hercus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 u mnie to wygląda na orginał bo mam tą śrubke z obu stron kierowca i pasażer tak że niewiem ... sprawdź czy jest gwint i może dopasuj śrubkę .... a wogóle widać luz na tym swożniu jak ruszasz drzwiami ??
dud Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2008 no właśnie na tym nie ma gwintu i to jest we wszystkich drzwiach takie cuś, a co do luzu to jest i to nawet spory, jak ruszam drzwiami to chodzą góra-duł, postaram sie coś wymodzic z tym
Hercus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 kurde ale mi zabijasz gwoździa .... wydaje mi sie że to jest orginał ... fakt mam ten samochód od niedawna ale..... obejrze wszystko dokładnie jutro i resztę drzwi też .. może nawet wykręce tą śrubke całkiem
drarek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 u mnie chyba zamiast tej śróbki jest coś innego,,, a może to tylko zaślepka jakaś, nie ma sześciokątu na śrubkę tylko to jest okrągłe cale, oby to zaślepka była. To coś okrągłe to zaślepka założona na śrubkę :>. Wystarczy ją zdjąć i można kręcić. Mam nadzieję że u mnie to pomoże. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi