Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompka w baku AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio siedziałem w leonie II i pasacie B5 Fl i w tych autach słychac pompke w baku po przekreceniu stacyjki.

U mnie w audi tego dzieku nie ma. czy to normalne czy moze cos z nia nie tak?

druga sprawa ze auto niby nie ma pełnej mocy na tych gratach które mam w podpisie.

w zimie auto ciezko zapala. Czy to moze wina pompki? moze nie podaje paliwa na Vacum

Opublikowano

Normalny objaw w PD to taki, że pompa w baku się załącza po przekręceniu stacyjki w momencie rozruchu przestaje pracować i po odpaleniu pracuje non stop. Pompa daje wg różnych źródeł ciśnienie 02.-05bara.

Generalnie AWX pojedzie bez pompy w zbiorniku, ale może brakować mu paliwa przy bucie.

Tak czy inaczej zainteresowałbym się tym tematem.

Opublikowano

Jak to zapali i pojedzie bez podania paliwa na pompki? : Eusathink: to po co ona jest się pytam?

Opublikowano
  • Autor

własnie dlatego pytam, bo cos jej za bardzo nie słychac. byc moze jest to walnieta... moje auto ma MAX moc przy 3000 obrotów... i dalej nic nie rosnie. i włansie mysle ze moze ta pompka w baku nie ogarnia i nie daje odpowiedniej ilosci paliwa a wiadomo ze w górnej czesci obrotów potrzeba wiecej paliwa

Opublikowano
Normalny objaw w PD to taki' date=' że pompa w baku się załącza po przekręceniu stacyjki w momencie rozruchu przestaje pracować i po odpaleniu pracuje non stop. Pompa daje wg różnych źródeł ciśnienie 02.-05bara.

Generalnie AWX pojedzie bez pompy w zbiorniku, ale może brakować mu paliwa przy bucie.

Tak czy inaczej zainteresowałbym się tym tematem. [/quote']

Chyba coś bzdury piszesz.

Jeśli nie będzie działała to nawet nie odpali, albo odpali i zaraz zgaśnie.

Często można to zauważyć w przypadku zalania wodą przekaźnika od tej pompy.

A za moc i ciśnienie paliwa jest odpowiedzialna mechaniczna pompa przy silniku VACUM.

Opublikowano

W przypadku TDSa jest właśnie tak jak pisze kolega tyle , że znaczenie ma ilość paliwa w baku. Od połowy w górę można jeździć bez tej pompki (wtryskowa jest w stanie sama zaciągnąć) schody zaczynają się od połowy w dół , od 20 litrów praktycznie nie sposób odpalić auto. Możliwe że w TDI jest podobnie.

Opublikowano

AWX bez pompki nie odpali.Nie bedzie chodził nie ma opcji

Opublikowano

Odpali i będzie chodzi. Pompa vacu spokojnie pociągnie paliwo ze zbiornika. Wobec tego dlaczego Passat AJM nie ma takiej pompki a jeździ, też silnik na PD ?

A4 AJM też pojedzie bez pompki z zbiorniku - testowane na swapie z AFN na AJM/AWX no ale widocznie u mnie była jakaś anomalia. Choć fabrycznie A4 AJM wychodzi z pompka w zbiorniku. Jedynym minusem był brak paliwa przy bucie, podczas jazdy emeryckiej auto zachowywało się normalnie, palił na dotyk.

Opublikowano

Widocznie AJM ma inne rozwiązanie.

AWX, AVB, AVF nie będą jeździły.

Opublikowano
  • Autor
Jedynym minusem był brak paliwa przy bucie,

no własnie , jakby ta teoria sie sprawdziła byłbym happy

Opublikowano

w A4, jak wyłączysz radio i climatronic słabo ale powinna być słyszalna pompka. Ściągnij siedzisko kanapy tylnej, wtedy powinieneś usłyszeć lepiej czy chodzi. Sprawdź też pompkę podając jej 12V, sprawdź też czy komputer a potem przekaźnik podaje na nią napięcie.

W sumie prosta sprawa, nie ma co więcej pisać.

Opublikowano
Odpali i będzie chodzi. Pompa vacu spokojnie pociągnie paliwo ze zbiornika. Wobec tego dlaczego Passat AJM nie ma takiej pompki a jeździ, też silnik na PD ?

A4 AJM też pojedzie bez pompki z zbiorniku - testowane na swapie z AFN na AJM/AWX no ale widocznie u mnie była jakaś anomalia. Choć fabrycznie A4 AJM wychodzi z pompka w zbiorniku. Jedynym minusem był brak paliwa przy bucie, podczas jazdy emeryckiej auto zachowywało się normalnie, palił na dotyk.

Odpali pochodzi pare sekund wypali paliwo ze zbiornika

A wersja bez pompki ma bezposrednio smok i ciagnie.A jak pompke odlaczysz to jak przez nia paliwo przeleci?

Opublikowano

Jak sie przekręci klucz to ją słychać przek ok 1-2s a poźniej cisza. Włóż głowe do bagażnika a niech ktoś przekręci kluczyk nie odpalając, napewno usłyszysz.

Opublikowano
  • Autor

No własnie sprawdzałem kiedys i nie było za bardzo jej słychac. w passacie B5 Fl słychac ta pompke w kabinie i to mnie własnie zdziwiło

Opublikowano

a w 2.5 tdi ake tez powinno byc slychac pompke jak sie klucz przekreca???????

Opublikowano

seba ja bym zrobił tak weź sobie z filtra ściąg zawleczkę od zaworku jednokierunkowego, podnieś go do góry i przekręć stacyjkę powinno się wylewać paliwo jak tak jest pompka działa, druga sprawa komp wyłapuje błędy przekaźnika pompki, to jeśli nie ma możliwe że coś przy smoku w pompie się porobiło

co do znawców czy odpali czy nie u mnie na początku po swapie na AVF nie miałem tej pompy i chodził i zapalał tylko z mocą był problem po zejściu paliwa poniżej połowy dudi też tak miał

a jak mi się zjarał przekaźnik od pompy po jej założeniu też odpalał, tylko błędy maiłem na vagu

Opublikowano
  • Autor
co do znawców czy odpali czy nie u mnie na początku po swapie na AVF nie miałem tej pompy i chodził i zapalał tylko z mocą był problem po zejściu paliwa poniżej połowy dudi też tak miał

No to powiem Ci jeszcze taka fajna sprawe ze u mnie auto nie widzi nigdy wiecej paliwa niz za 100:decayed: w ciagu ponad 3 lat 2 razy widział do pełna, jak kupiłem go w NL i jak jechałem nad morze. chyba zatankuje do pełna i zrobie logi i pomiar k-powerem

Opublikowano

zobacz sobie na ten filtr paliwa tak jak ci napisałem i będziesz mniej więcej wiedział, bo po zapłonie powinno tam walić ropą :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzwoniłem do nadwornego mego mechanika i sprawdzał to i wali paliwem... ale zaleje do pełna i zobaczymy co pokaze. :wink:

Opublikowano

Etka mówi że passat posiada taką pompkę, więc co to za passat?

a jak mi się zjarał przekaźnik od pompy po jej założeniu też odpalał, tylko błędy maiłem na vagu

Co to za błąd, bo z tego co wiem vag nie wywali błędu nie działającej pompki?