Jay_Z Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Mam problem ze środkowym nawiewem. Na szybę po kilku kilometrach jazdy leci już ciepłe powietrze natomiast ze środkowego nawiewu zimno lub ewentualnie letnie. Muszę go dobrze zagrzać żeby leciało ciepłe powietrze ze środka. Co może być tego przyczyną?
marcin78 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 nawiew działa dopiero jak wciśniesz przycisk nawiewu środkowego tak? na 100% nie działa silniczek sterujący klapką nawiewu, trzeba wyczyścić go.
dominos993 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 no z pewnością silniczek, zgłos sie do jakiegoś dobrego magika zeby podpiął wag-a i powiedział co jest konkretnie do zrobienia ;p
MatUSh Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 silniczek jak napisał kolega powyżej jeżeli jest na chodzie to go wyczyść jeżeli nie wymień na inny na jakimś szrocie powinieneś wychaczyć cos takiego za czapke gruszek
Jay_Z Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ale tam leci ciepłe powietrze, tylko że auto musi być dobrze nagrzane. Przykładowo jak jeżdżę po mieście, gdzie deptam to leci w miare ciepłe powietrze, a np. na dwupasie jadąc ze stałą prędkością już letnie.
marda16 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 a masz climatronic?,jak tak to chyba w porządku bo u mnie podobnie działa
Jay_Z Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak mam climatronic, ale mamy drugą A4 i tam normalnie leci ciepło.
marcin78 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Kurde, nawiew po bokach obok szyb działa Ci normalnie, tylko środek mało. Silniczek sterujący tą klapą jest zablokowany! Trzeba rozebrać nie trzeba być fachowcem.
Jay_Z Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jest jakiś opis jak do tego dojść?
MatUSh Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Oj troche rozbierania jest w szukajce zobacz może ktos juz pisał o tym wcześniej Bo tutaj na każde pytanie jest odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi