Excallibur Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Posiadam Radio chorus 2 i zmieniarkę od VM podłączyłem zmieniarkę do radia masę do karoserii a zmieniarka nie działa Audi nie było seryjnie wyposażone w zmieniarkę, Z informacji znalezionych w sieci trzeba aktywować. Może ktoś tak krok po kroku wyjaśnić o co chodzi. To moje początki a nie chce nic zepsuć 56-Radio -> Coding-07 -> Software Coding?xxxX: Options +1 = Front Speaker Diagnosis inactive x?xxx:Tone Characteristics (< MY 2001) 0 = Linear Tone Characteristics (All Radios) x?xxx:Tone Characteristics (MY 2002 >) 0 = Tone Characteristics for all other Models and all Radio Chorus 1 = Tone Characteristics for A4 (8E) 2 = Tone Characteristics for A6 (4B) & Audi A2 (MY 2005 >) 3 = Tone Characteristics for A4 Cabriolet (8H) 4 = Tone Characteristics for TT (8N) 5 = Tone Characteristics for A3 (8L) xx?xx: Fader/BOSE/Amplifier +1 = Fader-Display OFF +2 = BOSE-Display ON +4 = Mute Amplifier when using Phone 0xxxx?x: Installation Options I +1 = Navigation Installed +2 = Telephone Installed +4 = Voice Control installed 0xxxx?: Installation Options II +1 = Diversity Antenna installed +2 = CD-Changer installed +4 = Multifunction Steering Wheel installed Czyli w liczbie, którą masz zapisaną w Software Coding, trzeba powiększyć o 2 cyfrę na ostatnim miejscu. Np. - było: 01005 - ma być: 01007
jarek_ns Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sam wszystko wstawiłeś. Musisz zmienić kodowanie VAGiem. Grupa 56. Potem 07 coding i zmieniasz oststnią liczbę podnosząc o 2
kisior87 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam' Mam pytanie Podłączyłem kostkę mini iso (niebieską) do radia i następnie do mp4 i niestety nie leci muzyka. Co trzeba nacisnąć w radiu żeby czytało mi mp4?
Excallibur Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Podłączyłem, tak jak trzeba zmieniłem to kodowanie i dalej nie działa, Moze zmieniarka trup Czy istnieje możliwość podłączyć jakos ta zmieniarkę pod +12 aby sprawdzić Vag daje taki odczyt 00857 - CD Changer Unit (R41) 49-00 - brak komunikacji
Rekomendowane odpowiedzi