alf Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Chciałbym przepłukać jakimś preparatem układ chłodzenia przed wlaniem nowego płynu. Auto już leciwe, czy nie narobię marasu ? Napewno są osady i nie wiadomo co. Może czymś takim WURTH Płyn do mycia płukania chłodnic 250 ml (2816915560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
janusz_stg Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Żebyś sobie tym preparatem nie wypłukał za bardzo i nie rozszczelnił tego i owego skoro auto jak sam zauważyłeś już leciwe. Wszelkie preparaty są produkowane na bazie kwasku cytrynowego który skutecznie rozpuszcza osady wapienne wytrącone z wody lub (co nie powinno mieć miejsca) z płynów chłodniczych.Ale nigdy nie wiadomo co wlewali poprzedni użytkownicy auta.
radioo11 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 najbardziej martwil bym sie o nagrzewnice ja tez mialem ten dylemat ale jesli zbiorniczek wyrownawczy masz czysty to sobie daruj.
egon@ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Płukałem kiedyś, nie takim ale podobnym środkiem meganke i powiem że za dużo syfu nie wyleciało, więc nie wiem czy opłaca się robić taki zabieg. Taki osad z leciwego auta to chyba ciężko będzie czymkolwiek wypłukać
Pretor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ja też kiedyś płukałem nagrzewnicę cztery auta wstecz roztworem z kwasku cytrynowego i po kilkukrotnym płukaniu nagrzewnica odżyła.
alf Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Problemów z układem nie mam . Chcę zalać nowy płyn g 12 ++ i pomyślałem, że może warto czymś przeczyścić. Przepłuczę czystą wodą i będzie bez strachu. Najlepiej częściej wymieniać płyn, zanim zrobisię syf.
lukaszek13ns Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 nie ma się czego obawiać, płukaj, nic się nie stanie a możesz tylko zyskać, ja próbowałem takie specyfiki, ale nie w swoim aucie tylko w pracy, za każdym razem, było tylko lepiej i nic złego się nie działo WURTH to dobra firma i taka płukanka jest bezpieczna dla układu.
alf Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wiem że Wurth to dobra firma, mają dobrą chemie. Ciekaw jestem jake doświadczenia mają inni z płukaniem układu. Nie ma to jak rada kogoś, kto już coś takego robił. Niedawno lałem dodatek do oleju, żeby usunąć syf z silnika, i jest ok. Wycieków nie ma.
lukaszek13ns Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wiem że Wurth to dobra firma, mają dobrą chemie. Ciekaw jestem jake doświadczenia mają inni z płukaniem układu. Nie ma to jak rada kogoś, kto już coś takego robił. Niedawno lałem dodatek do oleju, żeby usunąć syf z silnika, i jest ok. Wycieków nie ma. ja tak jak pisałem stosowałem ale renault w audi nie mam takiej potrzeby, i wszystko był ok
alf Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 W mordę jeża, mechanik dzisiaj mi oznajmił, że do mojego auta G12++ nie bardzo pasuje. Według niego G11.
alf Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2013 Płukanie odradził mi mechanik, nawet stwierdził że do mojego auta G11 ma być a nie G12++. Czekam aż ktoś to zweryfikuje na forum, ale nie typu wydaje mi się...
Rekomendowane odpowiedzi