Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z otwarciem bagażnika. Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj musiałem jechać na stację benzynową po benzynę do pilarki. W domu otworzyłem bagażnik normalnie mikrowłącznikiem, wrzuciłem kanister i pojechałem. Na stację mam 15km. Gdy dojechałem nie mogłem otworzyć bagażnika pilotem ani mikrowłącznikiem. Na szczęście mam otwieranie z kluczyka. Przy próbie otwarcia pilotem lub ręcznie słychać siłownik, lecz nie otwiera się on do końca, blokując dalej zapadkę. Czy jest to wina siłownika czy może z powodu niskiej temperatury (w nocy ok -10 stopni) metal w zamku gdzieś się jakoś odkształca blokując swobodne otwieranie?

Dodam, że chodzi o sedana. Autko nocą stoi w garażu.:decayed:

P.S. Wiem, że temat był wałkowany na forum wiele razy, lecz wszystkie przypadki działy się z powodu ciepła. U mnie jest odwrotnie i nie wiem co o tym sądzić.

EDIT: Przyszła mi do głowy jedna myśl. Czy to, że silniczek nie otwiera się do końca może być spowodowane tym, że dostaje za mało prądu np. z powodu przetartego kabelka?

Opublikowano

Witaj

Temat wałkowany od kilku lat. Problemem jest siłownik, który możesz naprawić we własnym zakresie

Poniżej zamieszczam link z instrukcją video

Pozdrawiam

P

Opublikowano

Ja własnie w ten sposób naprawiłem i jak na razie ponad pół roku działa. Podobno taka naprawa nie jest zalecana, ale to twój wybór:naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

jest wiele podobnych tematów, ale mam trochę inny problem.

Gdy klapa jest zamknięta, to nie reaguje na pilota. Przy otwartej słychać siłownik i widać, że coś tam się porusza na zamku. Nawet, gdy przymknę klapę do miejsca, w którym gaśnie oświetlenie to już nie działa pilot.

Patrzyłem na ustawienie zamka, jest w pozycji umożliwiającej otworzenie klapy. Próbowałem go przestawiać kluczykiem, efekt ten sam. Z kluczyka zawsze się otwiera, z pilota tylko gdy klapa jest full otwarta to słychać, że coś działa. Gdy zaczyna się ją przymykać to cisza.

Co może powodować taki problem?

Opublikowano

zamknij raz z klucza i otwórz z klucza powinno pomóc :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem. Chodzi Ci o to, żeby zatrzasnąć klapę, a potem kluczykiem ją otworzyć? I później normalnie używać pilota? Tak próbowałem.

---------- Post dopisany at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany at 00:11 ----------

A takie pytanie, jak tam idą przewody do tego? Bo jak ruszam klapą to w okolicach maksymalnego otworzenia raczej działa, przy domykaniu już gorzej. To będzie w tej wiązce kabli, która idzie wzdłuż siłownika po lewej stronie patrząc od tyłu auta?

---------- Post dopisany 10-02-2013 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 11:38 ----------

Problem rozwiązany. Faktycznie na zgięciu kable szwankowały.

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy możecie podrzucić jakiś link do tematu z otwieraniem bagażnika? Nie mogę znaleźć.

U mnie właśnie nie otwiera się bagażnik jak jest duże słońce. Słychać mechanizm ale tak jakby nie miał siły.

Opublikowano

a z kluczyka też nie?

Opublikowano

Nie mam opcji z kluczyka. Tylko z pilota. Avant.

Opublikowano
Ja własnie w ten sposób naprawiłem i jak na razie ponad pół roku działa. Podobno taka naprawa nie jest zalecana, ale to twój wybór:naughty:

a dlaczego taka naprawa nie jest zalecana? możesz wyjaśnić? mój zamek naprawiłem z 2 lata temu i od tamtego czasu działa.