Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Koledzy czy takie felgi podejdą do A4 B7.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Czy felgi z linku pasowały będą do A4 B7?? chodzi mi czy otwór centrujący i ET będzie pasować czy coś może obcierać. A może któryś z klubowiczów jeździ właśnie na takich swoim B6 lub B7 ??

Z góry dziękuję za informację.

Oryginalne felgi AUDI A3 A4 A6 S-Line 18'' (2856418625) - motoAllegro

Opublikowano

Otwór centrujący będzie więszky ponieważ to felgi z B8 czyli 66 a Ty masz 57.1 będzie potrzebny pierścień centrujący. A Et będzie pasować.

---------- Post dopisany at 16:35 ---------- Poprzedni post napisany at 16:33 ----------

Chociaż numery ma z A6 .

Opublikowano

Czyli tylko pierścienie cenrtujące do dokupienia. Mówicie że ET będzię ok?? a nie będą za bardzo odstawać??

Opublikowano
Mówicie że ET będzię ok?? a nie będą za bardzo odstawać??

Będą pasować :wink: ja bym na Twoim miejscu szukał coś z ET 35 bo do tych to na tył musisz dać min.20mm przód 10mm dysyans żeby to fajnie wyglądało :whistling:

Opublikowano

A czy te felgi występowały z ET 35 czy trzeba korygować dystansami??

Opublikowano

jeszcze zależy jakie opony chcesz tam dołożyć jak 225 -40-18 to może i trzeba by było dystans ale jak założysz 245-40-18 to już takiej potrzeby by nie było miedzy nimi jest dwa centymetry na szerokości i oczywiście 245 jest większa nieznacznie wiedz nie potrzeba by było dystansów

Opublikowano

a przy et 43 i kapciu 245 nie bedzie tarło od srodka?

Opublikowano

Planuję założyć oponę 235/40/18. To w końcu trzeba montować dystanse czy nie bo już się pogubiłem:) rozważam jeszcze felgi z S4 B7 model chyba AVUS czy coś takiego. Rozumiem że te pasowały będą bez żadnego problemu i żadnych dystansów???

FELGI ALUMINIOWE AUDI 18" ORYGINALNE (2787580596) - motoAllegro Mają one ET45 czyli rozumiem że jeszcze bardziej schowane w nadkole tak?

Zastanawia mnie czy zawieszenie S4 różni sie od A4 długością wahaczy bo jeśli tak to do S4 ET45 pasuje a do A4 wtedy może być za duże.

Pomóżcie koledzy bo juz mam mętlik w głowie :)

Opublikowano

et 45 bardziej sie schowa do środka ja osobiście mam założone 245-40-18 et43 i jest ok nic nie obciera jak bym założył dystans 10 to już był by pewnie problem przy czterech osobach 235 masz ładną felgę i dobrą oponę bieżnik w nich bedzie pewnie koło 7mm i komfort troszkę lepszy od 225-40

Opublikowano
et 45 bardziej sie schowa do środka ja osobiście mam założone 245-40-18 et43 i jest ok nic nie obciera jak bym założył dystans 10 to już był by pewnie problem przy czterech osobach 235 masz ładną felgę i dobrą oponę bieżnik w nich bedzie pewnie koło 7mm i komfort troszkę lepszy od 225-40

Kolego co piszesz,że komfort jest lepszy na 235 niż 225 zwłaszcza jak wpadniesz w koleiny :polew: jeden sezon śmigałem na 235 nigdy więcej.

Opublikowano

tez sie z tym nie zgodze bo mialem 235 i w koleinach mozna rece pourywac :grin: kolo dosc zacne i przy tym et nie powinno nic obcierac

Opublikowano

A co ma obcierać do B6/B7 dedykowane jest koło z ET od 35 do 45 ,

Opublikowano
A co ma obcierać do B6/B7 dedykowane jest koło z ET od 35 do 45 ,

Dokładnie tak :wink: z tym się zgodze.Szukaj felg z ET 35 i wtedy czy dasz kapcie 235 czy 225 to i tak będzie git i nie musisz zakładać dystansów :wink:

Opublikowano

może i w koleinach jest gorzej na 235 ale 225 również się nie mieści ale nie oto mi chodziło tylko o wysokość opony jest wyższa różnica w obwodzie między nimi 25.13mm.1.26%

Opublikowano

przeliczałem na innej stronie i tak mi wyszło na tej stronie nie będę się spierał czy w moim czy twoim linku jest prawidłowo w każdym razie 225 opona ma mniejszą średnice o 8mm na twojej stronie którą podałeś na tej co ja sprawdzałem 25,13 procentowo podobnie która strona źle podaje nie wiem pozdrawiam

Kalkulator doboru opon i felg