Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Brak mocy po osiągnięciu 2600 obrotów, nieszczelność ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

NIe dawno zakupiłem moją A4 (2001 AJM 116km) . Wszystko póki co jest ok poza jednym, ostatnio jadąc na trasie zauważyłem spadek mocy a właściwie jej brak po przekroczeniu 2600 obrotów , początkowo myślałem ze zależy to od prędkości bo przy przekroczeniu 130 km/h na 5 biegu ucina moc samochód przestaje przyśpieszać lub dzieje się to w bardzo ale to bardzo powolny sposób. Problem znika gdy zgaszę i zapale ponownie wtedy wszystko jest ok.... aż do osiągnięcia około 2600 obrotów :kwasny: Myślałem ze moze to było związane ze świecami bo padły mi 3 ale teraz są wymienione auto elegancko odpala a problem jest dalej. Gdzieś na forum wyczytałem ze problem ze szczelnością układu chłodzenia ale nie znalazłem żadnego sensownego potwierdzenia tej diagnozy. Jest to mój pierwszy diesel wiec mało obcykany jestem w tym temacie. Jestem z Torunia i może ktoś poecić jakiś warsztat lub punkt diagnostyczny zeby naprawić usterkę.

Czy ktoś spotkał sie z takim problemem?

Opublikowano

Jeśli nieszczelność to w dolocie.

Prawdopodobny tryb awaryjny przez zacinająca się turbinę (przeładowanie)

To wszystko jest do sprawdzenia po zrobieniu kompletu logów.

Tu jest wszystko http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/faq-forum-diagnostyka-vag-2950/

Opublikowano

Kolego poszukaj kogos z forum kto zrobi Logi i ew. wyczyści lub rozrusza łopatki, bo mechanicy będą chcieli wymieniać turbo a to juz wiekszy koszt