cienkibp Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam Panowie! Jak w tytule, migająca kontrolka immo. Sytuacja wygląda następująco: miałem wycieki oleju spowodowane wyeksploatowaną turbosprężarką do tego stopnia, że "podał" znaczną ilość oleju do komputera (sam widziałem, jak mi go stamtąd wylewali). Jestem po regeneracji turbo, kontrolka jak migała, tak miga (od czasu do czasu, czasami nie ma problemu przez kilka kolejnych dni, czasami kilka razy dziennie, jednym słowem "upierdliwe"). Nie ma znaczenia, którego kluczyka używam (mam dwa). Czy rzeczywiście mam do zrobienia komputer, czy zacząć namierzać usterkę z innej strony? Panowie z warsztatu mówią, że na 100% komputer, koszt ok. 400PLN (chyba, że ktoś w Wawie potrafi to zrobić za niższą cenę:-)). Dzięki z góry za jakiekolwiek sugestie
prezesik18 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 ja stawiam na pętle indukcyjną która jest w stacyjce, jest temat w dziale warsztat jak to zrobić. Mówię w odniesieniu do B5 bo tam często jest ten problem. http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/
cienkibp Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2012 Znalazłem tam cos takiego: #141 kasiunia123 Dołączył Mar 2009 Posty 4 Odp: [ALL] Immobilizer Zamieszczone przez arczi900819 bertolos spróbuj "walnąć" ręką pod spodem kierownicy tam mniej więcej gdzie jest ten styk do czyszczenia. U mnie pomogło... ale i tak go przeczyszczę. A co do Vag-a to nic nim nie zrobisz. to działa ;D hehe Własnie sprawdziłem to u siebie. Przekręciłem kluczyk, kontrolka miga, uderzenie, przekręcam kluczyk i nie świeci :-D Nie wiem tylko, czy szturchaniec zadziałał, czy to był zwykły zbieg okoliczności :/ W związku z powyższym trzeba tam zajrzeć :-) ---------- Post dopisany 29-12-2012 at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany 11-12-2012 at 20:02 ---------- Pomogło! :-) Od ponad dwóch tygodni zachowuje się bez zarzutu. Dziwne, bo po rozebraniu wszystko wyglądało jak nowe. Dzięki prezesik18 :-)
Rekomendowane odpowiedzi