Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

skąd wziąść mocne 12V po stacyjce w pobliżu radia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od razu wyjaśniam,że mam zamontowane rns-e i przy rns-e nie ma 12V po stacyjce, chcę zasilić tuner tv i potrzebne mi jest 12V w okolicach radia lub schowka, pod te 12V muszę podłączyć zasilacz 5V 2A .Sprawdzałem przy panelu klimatronika i tam niestety jest stałe 12V, a ja szukam 12V po przekręceniu kluczyka, wie ktoś gdzie to znajdę ?

Opublikowano

chyba najszybciej i najprościej to poszukać w okolicy stacyjki czerwonych nieco grubszych przewodów i pomierzyć miernikiem czy jest stałe czy dopiero po stacyjce.

Opublikowano
  • Autor

właśnie nie chcę pół auta rozbierać,żeby tylko plus znaleźć ;) może ktoś ma już opatentowane gdzie znaleźć to napięcie...

Opublikowano

Cienki czerwony kabelek idzie od stacyjki. Sciagasz tylko osłonę kiery i masz na wierzchu. Chyba tylko ten masz do dyspozycji. Ja u siebie nie ori radio z nawi musiałem tak podłączyć.

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S

Opublikowano
  • Autor
Cienki czerwony kabelek idzie od stacyjki. Sciagasz tylko osłonę kiery i masz na wierzchu. Chyba tylko ten masz do dyspozycji. Ja u siebie nie ori radio z nawi musiałem tak podłączyć.

dzięki, to już jest jakiś trop :)

Opublikowano

Tylko ten kabel nie nadaję się na zasilanie. Jedynie do sterowania.

Plus po stacyjce do zasilania urządzeń masz w skrzynce bezpieczników. 30 cm dalej a jak się postarasz to kabel przeciągniesz bez zdejmowania osłon.

Opublikowano
  • Autor
Tylko ten kabel nie nadaję się na zasilanie. Jedynie do sterowania.

Plus po stacyjce do zasilania urządzeń masz w skrzynce bezpieczników. 30 cm dalej a jak się postarasz to kabel przeciągniesz bez zdejmowania osłon.

no właśnie, a ja potrzebuje zasilanie...

który plus z bezpieczników masz na myśli, konkretnie pod który bezpiecznik mam się podpiąć,żeby nie było później jakichś problemów z instalacją ? osłona jest na 3 śrubkach,więc nie ma problemu z demontażem,mogę ciągnąć przewód od bezpieczników .Zdaje się,że nigdzie bliżej tego napięcia nie znajdę :/

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 00:07 ---------- Poprzedni post napisany 12-12-2012 at 12:05 ----------

może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ?

Opublikowano

Nie pamiętam już który to bezpiecznik ale łatwo to sprawdzisz miernikiem. W VW jest to 15.

Opublikowano

ze stacyjki wyście masz z zacisku 15 jest to czarny 4mm, idzie na bezpiecznik nr5 (10A), nr7(10A), nr231(15A)poprzez punkt za tablicą.

możesz się podłączyć pod któryś z nich, lub masz za tablicą wskaźników punkt połączeń z którego rozgałęzia się plus do tablicy wskaźników, na kierownicę i do włącznika świateł...wszystkie cienkie 0,35mm czarne tylko na bezpieczniki jest grubszy 4,0mm

WARTO POSZUKAĆ SOBIE SCHEMATÓW elektrycznych...na pewno sie przydadzą w przyszłej pracy przy aucie...

Opublikowano
  • Autor
ze stacyjki wyście masz z zacisku 15 jest to czarny 4mm, idzie na bezpiecznik nr5 (10A), nr7(10A), nr231(15A)poprzez punkt za tablicą.

możesz się podłączyć pod któryś z nich, lub masz za tablicą wskaźników punkt połączeń z którego rozgałęzia się plus do tablicy wskaźników, na kierownicę i do włącznika świateł...wszystkie cienkie 0,35mm czarne tylko na bezpieczniki jest grubszy 4,0mm

WARTO POSZUKAĆ SOBIE SCHEMATÓW elektrycznych...na pewno sie przydadzą w przyszłej pracy przy aucie...

dzięki wielkie :) czyli mogę się tam bezpiecznie podpiąć, nie zakłóci to niczego w instalacji auta ?

Opublikowano

2A to malo ja bym zapozyczyl z kochy radia.