Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlenie licznika przed/po lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koledzy wytłumaczcie mi tylko jedną sprawę bo na forum jest to tak napisane że nic nie wiem bo w żadnym temacie nie jest jasno powiedziane czy po lifcie jest na licznikach białe podświetlenie a wskazówki czerwone?? Bo wiem że polift ma diody a mój przed ma żarówki. Jesłi polift nie ma białego to trzeba zrobić i zrobię tylko mi powiedzcie - a i nie za bardzo mi potrzebny FIS/półFIS tylko zadowolił bym sie zwykłym licznikiem chyba że miałbym coś kasy na boku a narazie to inne mody w planie.

A ten licznik diody czy nie ? LICZNIK AUDI A4 B5 2,6 BENZYNA 8DO 919 034 B (2846322559) - motoAllegro - fajny bo tani :)

Opublikowano

Liczniki po lifcie mają białe podświetlenie. Jeżeli chcesz mieć pełny fis to jednak nie taka tania rzecz. Średnio do benzyny w wersji UK da się wyrwać za 300-400 zł. Do tego cały dzień żeby go zamontować :wink: Ten licznik co podałeś to przedlift z czerwonym podświetleniem.

Opublikowano

co ty za 400 to jest igla z s4 licznik. czasami sie trafiaja i igielke nawet za 200zl mozna wyrwac jak ja na forum. przedlifty taki jak podales w linku maja podswietlenie zarowkowe chodz spotkalem sie z podswietleniem ledowym ale tamten mial fisa i to wysranego. polifty te chyba koncowka 99 mialy juz biale podswietlenie ale juz z zegarkiem cyfrowym.

Opublikowano
  • Autor

a czyli tylko te z zegarkiem miały te ledy? bo chciałbym pomodowac z podoświetleniem ale na żarówkach to nie ma sensu. No a co do Fis fajna sprawa tylko tak zastanawiam się jak to spasi z 2.6 i po drugie drożej wychodzi a zbytnio nie zwazam na spalanie a do tego manetka dojdzie jeszcze.

Opublikowano

Licznik z tego linku to 1 najprostszy i najtanszy po 98 lift masz juz inne kreski podzialki na 100 na diodach czerwonych po 99 z cyfrowym diody ale widzialem na czerwono i wiadomo na bialo najbardziej pożądany Ten z linku ma tarcze od spodu czerwone napewno i zarowki

Poszukaj polifta z uk jak dobrze sie zakrecisz znajdz handlarza z szopy i za bezcen kupisz

Opublikowano
  • Autor

A tarcze z EU do UK podejdą? Czy jak robić ?

---------- Post dopisany at 23:15 ---------- Poprzedni post napisany at 23:08 ----------

a i jeszcze jedno pytanie czy to że 100km/h jest na środku nic nie robi w stosunku do starego? i oznacza wersję poliftową?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

mam pytanie mam audi a4 2000 r. 1.9TDI i nie dziala mi podswietlenie licznika jakie tam sa led badz zarowki podswietlenie na bialo mam

Opublikowano

U Ciebie już raczej led. Żarówki tylko w przedlifffcie :wink:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

czerwone

Opublikowano

tak myslalem ale wole sie upewnic. kolego a białe sa w ktorych licznikach i jak to poznac?

Opublikowano

białe - były chyba od lipca 99 (musi być rok modelowy 2000), najlepiej szukać z cyfrowym zegarkiem-, a nie chcesz swojego zmienić na białe- w sumie wygląda prawie jak orginał np. Zegary białe Audi A4 B5 benzyna pełny FIS . Legnica

Opublikowano

chce przerobic na biale.

---------- Post dopisany at 20:35 ---------- Poprzedni post napisany at 20:26 ----------

a jakbym wloyl w miejsce arowek czy diod (bo nie wiem co tam jest0 bialego koloru to cyfry beda podswietlane na bialo?

---------- Post dopisany at 21:12 ---------- Poprzedni post napisany at 20:35 ----------

ten pewnie tez z czerwonym podswietlaniem a pisze ze lift?

---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 21:12 ----------

LICZNIK ZEGAR AUDI A4 B5 2.5TDI LIFT EUROPA (4027355427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

bo ten jest po małym lifcie z 98 roku :)

Opublikowano

Czyli dalej czerwone podswietlanie.

Opublikowano

dokladnie.

Opublikowano
  • Autor

ale jak pisano wyżej wymiana diód i białe podświetlenie prawie jak orginał, prawie.

Opublikowano

No ale jak to jest wkońcu z tą zmianą koloru podświetlenia , bo gdzieś widziałem temat ze sama wymiana żarówek nic nie daje bo te i tak mają naturalną barwę a czerwony kolor daje farba na zegarach ,którą wystarczy zdrapać,prawda to ?

Opublikowano

Koledzy a ten ostatni licznik ktotego stronke podalem ma diody czy zarowki ?

Opublikowano
  • Autor

w przed lifcie nie da bo są żarówki + czerwone tarcze.