grzechas_audi Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam, w ostatnią sobotę wymieniłem rozrząd wraz z olejami i od tego momętu auto zaczeło dużo palić 10-15l (wskazania kompa) i wskazówka poziomu paliwa szybko spada. Wczoraj byłem u mechanika bo wyczytałem że ustawienie konta wtrysku na rozrządzie pomoże, no i pomogło bo spalanie spadło. z tym że dziś rano jechałem do pracy i znów spalanie powyżej 8l a przed wymianą w niższych nawet temperaturach auto spalało max 6,7l (cały czas jeżdzę tak samo bez agresji). Rozrząd ustawiony na -1,4. Przy pierwszym sprawdzaniu był na 0. Dodam że nie ma żadnych błędów, proszę o pomoc.
pj_pe_jot Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Rozrząd ustawiony na -1,4. Przy pierwszym sprawdzaniu był na 0?? Możesz napisać co to znaczy.?? Może masz przeskoczony rozrząd o jeden ząbek do tyłu na wałku rozrządu?? Jak auto chodzi po wymianie rozrządu?
Paweł PG Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ewentualnie coś z kątem spartolił. Standardowa sytuacja.
Musashi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 synchro -1,4 to nie tragedia. Jednak moze swiadczyc ze mechanik ustawial na znaczki a nie na blokady. szukalbym tez nieprawidlowo podlaczonych wezykow podcisnienia lub tez zle uszczelnionego dolotu. zrob logi.
grzechas_audi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 zero błędów, wczoraj ustawienie rozrządu na -0,4 st. i wracając od mechanika było już dużo lepiej, spalanie seszło do 6,4-6,8 czli +/- to co było wczesnej, dzisiaj jadę w długą trasę więc zobaczymy jak to będzie pokazywać na trasie,
dziadek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Synchronizacjia popek na -1.4 to na filie widać spora różnice, realnie nie aż tak ale najlepiej trzymać się w okolicach zera ---------- Post dopisany at 17:41 ---------- Poprzedni post napisany at 17:40 ---------- Ps kata wtrysku się nie ustawia w pd więc to synchronizacje miałeś zle ustawiona
Rekomendowane odpowiedzi