Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Q7 3.0TDI & Audi A5 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dniu dzisiejszym wraz z moim ojcem oraz jego wspólnikiem odwiedziliśmy Mistrza Rogala. Cały dzień poświęcił praktycznie nam (od 9 do 19), gdyż miał do zrobienia 2x Q7 3.0TDI oraz moje A5 2.0TDI. Rogal stwierdził, że dzisiejsze Q7 były najmocniejszymi z 3.0TDI w serii jakie do tej pory miał (pierwsza 256PS 575NM oraz 263PS 578NM). Wykres wrzucę tylko tej mocniejszej, gdyż na początku "słabsze" Q7 zostało zrobione na 288PS i 599NM, ale potem zostało przeprogramowane żeby było jak drugie. Wyniki: 294PS oraz 614NM, poniżej wykres:

q72.jpg

na koniec zostało moje CAHA. Szczerze powiedziawszy liczyłem na odrobinę mocniejszą serię, ale nie było źle. Gdy Rogal zapytał jak mocne chce mieć auto, odpowiedź była prosta: ma być tak żeby sprzęgło wytrzymało :decayed: wynik w serii wyszedł 178PS i 380NM, a po zabawie Mistrza 210 i 430NM. Moim zdaniem efekt bardzo fajny. Zupełnie inne auto. Warto było poświęcić cały dzień, teraz pora zastanowić się nad IC i korektą :grin: wykresik A5tki:

jedrzejlaskowskinmgpl.jpg

Mistrzu, jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas i za zrobienie aut! :hi:

Opublikowano

Q7 jeżdżę prawie codziennie. na chwilę obecną to za wielkie auto jak dla mnie, poza tym ja auto zmieniam dopiero za 3 lata :decayed:

Opublikowano

taki mini grupowy w jeden dzien:wink:

ciekawe jak ma sie takie Q7 do A5, dajmy na to zakres 50-160:wink:

Opublikowano

Myśle ,ze idą równo. 210/ 430 w a5 starczy na jakieś 7 s do paczki. , q7 245 ps ma niecałe 8 s po programie pewnie okolice 7. Ale może kolega będzie miał okazje przetestować , to niech sie podzieli . Pozdr .

Opublikowano

mysle ze spokojnie te 7 s takie A5 pojedzie:wink: masa według producenta 1540 Kg czyli tyle co moj kibel. a u mnie 7,7 dało sie wykrecic:wink: