Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mocne sprzęgło 2.0 TDI 220hp 440 nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie. Jakie sprzęgło polecili byście do a4 b7 blb które spokojnie by starczyło na utrzymanie obecnej mocy.? Obecnie tak wygląda wykres- http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/a4-b7-2-0-tdi-blb-220hp-236994/ i raczej nie będę już nic modyfikował w aucie bynajmniej nic konkretnego.

Pytam się bo seryjne zaczęło się trochę poślizgiwać i powoli zaczynam się przygotowywać do wymiany na mocniejsze. Z tego co doszukałem się na innych forach polecają sprzęgło od sharana i nowe flagowe sprzęgło sascha, które oscyluje w granicach tysiąca. Wolał bym uniknąć zakupu za grubo ponad 2 tysie sascha performance i poszukać jakiegoś innego rozwiązania. Czy seryjne sprzęgła od BRD są mocniejsze i czy pasują do BLB.?

Może ma ktoś jakieś doświadczenia w doborze mocniejszego sprzęgła do mojej furmanki.? Co z dwumasem.? Na razie nie mam problemów z nim, więc wstrzymam się z jego zakupem no chyba, że przy wymianie sprzęgła okaże się, że jego stan nie jest za ciekawy. Słyszałem, że w skrzyniach 6 też już można włożyć jednomas, czy to prawda.?

Opublikowano

Witam ja włożyłem jednomas Valleo do BLB ale 140 i jeździ już 30 tyś.

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie miał do czynienia z mocnym sprzęgłem do audi a4 b7???

Opublikowano

moc masz na pograniczu z serie może być za słabe wiem że wkładają z brd ale do BPW i hula ale jak z twoim to nie powiem napisz do djim on coś może podpowie

Opublikowano

a jeżdżę blb na skrzyni multitronik jak dziadek a dlatego żeby nie sperdolic tego urządzenia bardzo drogiego o nazwie sterownik mam 42 lata . chyba kupie sobie w przyszłości bryczkę bez automatu, tez audi.

---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ----------

a z resztą pozdrawiam wszystkich z forum

Opublikowano
  • Autor

A wiecie może, czy sasch race w ogóle robi sprzęgła do blb?? Bo z tego co słyszałem to chyba nie ma racea do 2.0 TDI 16 blb. Na stronie sascha bynajmniej nie ma informacji na ten temat.??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Najwidoczniej sprzęgło od a4 b7 jest takie samo jak od a4 b6 8E2 3.0 bo po wybraniu sprzęgło w zakładce klasyfikatora samochodu wyskakuje ww model Audi. Czy jest to ktoś w stanie potwierdzić.??

---------- Post dopisany 25-01-2013 at 13:06 ---------- Poprzedni post napisany 08-01-2013 at 07:57 ----------

A, czy sprzęgło od BRD podpasuje do tego autka??

Opublikowano

radzikowski albo kombinacja sprzegla od 2.8vr6 docisku od g60 i dlugich szpilek bo standardy nie ppodejda..:) minus tego jest taki ze sprzeglo jest chalasliwe..