Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki rozmiar opon do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie nabyłem nowe 18 :) ET 42 przód 8j tył 9j jakie najlepiej założyć na nie oponki żeby nie obcierało na glebie w b5 ? Z góry wielkie dzięki

Opublikowano

zalezy jaka ta gleba... 225/40 to max.. kolega Sysiek ma 225/40 tyle ze et 35 i obciera przy obnizeniu +/- 50 mm

Opublikowano

myślę że coś koło -60 mm będzie a na tyle 9j nie będzie obierało ?(zależy mi na tym żeby dobrze spasować zawias z felgą żeby nie była koza :)

Opublikowano

44 mm różnicy od ori, raczej lipa:thumbdown:

Opublikowano

Znalazłem 225/50 i juz kupiłem, przyjadą to sie zobaczy ;]

Opublikowano

jak w temacie :

jakie opony byly by najlepsze do felg 18" 8.5J ET38 do Audi A4 zeby przy obnizeniu nie obcierało???

czy wystarcza 225/40/18 ?? czy cos węższego??

Opublikowano
Z tyłu mam sprężyny z avanta to jest wysoki hujas(wiem koza, dla mnie jest Ok), a czy wchodzi w grę z przodu 205/50 a tył 225/55????

w tym wypadku licznik nie będzie oszukiwał , ale auto będzie wyglądało jak z za "ruskiej granicy" co jedzie po towar do polski po warzywka , bo nie dość że tył zadarty to jeszcze podbijesz go na oponach do góry , a co dopiero jak zaczniesz awaryjnie hamować to zobaczysz jak ci będzie przód nurkował.:shock3:

Opublikowano

coś ty się tak uparł tych 225?

skoro chcesz coś z wyższym i miękkim profilem to w grę wchodzi tylko 205/50, a nie jakieś wynalazki 225/55 i tym podobne:facepalm:

Opublikowano

ja bym brał 215/40 bo w przodu będziesz miał na styk i przy dużym obniżeniu (powyżej -40) będzie ci dobijało do błotnika

Opublikowano

ludzie dlaczego wy nie podłączacie się do istniejących tematów tylko zakładacie non stop nowe na ten sam temat?????

Opublikowano

auto będzie wyglądało jak z za "ruskiej granicy" co jedzie po towar do polski po warzywka , bo nie dość że tył zadarty to jeszcze podbijesz go na oponach do góry

Kolego nie prosiłem o twój światopogląd tylko czy mi wejdą opony o danym profilu....

Opublikowano

Witak kolegów czy felga rh zw1 szerokość 8 cali w wielkość 17cali z oponami 225/45/17 podejdą do audi a4 b5 kombii bez dystansów

Opublikowano
Witak kolegów czy felga rh zw1 szerokość 8 cali w wielkość 17cali z oponami 225/45/17 podejdą do audi a4 b5 kombii bez dystansów

zależy od ET przedewszystkim i gleby...

te parametry co podałeś OK do b5

Opublikowano

nie

Opublikowano

witam forumowiczów.

jakie będą najlepsze opony na felge 18" 8.5J et 38 do a4 b5? myslalem nad 225/40 (najbardziej dostepny rozmiar opon)?? czy nie bedzie obcierac?? przy obnizeniu?? zakładał ktos moze taki zestaw??

chyba ze nie bardzo to mam drugie małe pytanko: chetnie kupie opony 215/45/18 ma moze ktos do sprzedania ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

et to 60 w tych rh zw1

Opublikowano
et to 60 w tych rh zw1

Dystans na bank musi być