Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie opony pod 17?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie opony pod te felgi? 8JX17H2 ET48

Opublikowano

225/40, ew. 215/40 :hi:

Opublikowano

A 205/50 bedzie pasowac?

Opublikowano

tak, i te beda najlepsze do tego motoru, najwezsze i najmniej zamula auto, i tylko 225/45 i 205/50 r 17 jest zamiennikiem ori kola 195/65 r15, 215/45 i 225/40 sa ciut za niskie

Opublikowano

205-215/45 będzie git :wink:

Opublikowano

Zakładaj 205/50 ew. 215/50 tyle że tu trudniej dostępne, ja mam 215 na feldze 8,5J i jest ok, nie pływa w koleinach. Jaka gleba do felgi?

Opublikowano

17 na -40 będzie koza :thumbdown:

img9930f.jpg

Opublikowano

A ile ją zglebic? Bede potrzebował do tych felg jakis dystansów? Jestem lajkiem w tym temacie...

Opublikowano

Najlepiej by było gdybyś kupił gwint i skręcił w miare potrzeb z -80? Dystans nie koniecznie ale z 10mm możesz zarzucić, pokaż koło:wink:

Opublikowano

patrząc po ET48 to masz koło z A8? Ja mam felge o tych samych parametrach z gumami 225/45/17 i zalożyłem dystane na przód 13mm na tył 15mm. Gum szukałbym 215/45 :wink:

Opublikowano
patrząc po ET48 to masz koło z A8? Ja mam felge o tych samych parametrach z gumami 225/45/17 i zalożyłem dystane na przód 13mm na tył 15mm. Gum szukałbym 215/45 :wink:

Tak sa od a8. Wiec bede potrzebował tych dystansów? Jaka cena? A co do felg to mamy te same :)

Opublikowano

Tak sa od a8. Wiec bede potrzebował tych dystansów? Jaka cena? A co do felg to mamy te same :)

to zależy jak glebe chcesz zrobić. U mnie zawias 1be nic nie tarło bez dystansów z gumami 225. Potem wsadziłem sprężyny weitec'a i na nierównościach troche słychać było tarcie, ale dało się jeździć bez większej szkody dla gumy :wink: jeśli myślisz o założeniu gwintu to obawiam się że felga oprze się na nim

---------- Post dopisany at 11:53 ---------- Poprzedni post napisany at 11:51 ----------

dystanse z kołnierzem + śruby około 140zł za oś

Opublikowano

to zależy jak glebe chcesz zrobić. U mnie zawias 1be nic nie tarło bez dystansów z gumami 225. Potem wsadziłem sprężyny weitec'a i na nierównościach troche słychać było tarcie, ale dało się jeździć bez większej szkody dla gumy :wink: jeśli myślisz o założeniu gwintu to obawiam się że felga oprze się na nim

---------- Post dopisany at 11:53 ---------- Poprzedni post napisany at 11:51 ----------

dystanse z kołnierzem + śruby około 140zł za oś

Chce dac 40mm w dół. Opony 205/50 Do tych opon i sprezyn bede potrzebowac dystansow? I jeszcze czy otwór centrujący pasuje do tych felg?

---------- Post dopisany at 12:45 ---------- Poprzedni post napisany at 12:31 ----------

Jakie jest Twoje zawieszenie przy tych felgach na dzien dzisiejszy?

Opublikowano

no to możesz spokojnie pakować dystans 13mm z przodu i 15mm z tyłu. Tak to u mnie wygląda:

dz8n.jpg

dz7s.jpg

nic nie tarło, jedynie jak raz tak mega załadowany jechałem, że tył siadł tak że nie można było palucha wcisnąć to trochę wytarło plastiki nadkoli :wink:

Opublikowano

A otwór centrujący pasuje? Jestem kompletnym lajkiem... :/

Opublikowano

jeżeli od starej a8 to pasuje, w a4 b5 otwór na piastę to 57,1mm

Opublikowano

ok, dzieki. Powiec mi jeszcze czy u Ciebie jest -40mm?