arko0426 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam, od paru dni podczas pracy silnika był straszny szum, okazało się, że to przyczyna sprężarki od klimy, a dokładnie sprzęgiełka. Pytanie do was czy ktoś to wymieniał, ewentualnie wie jak to wymienić?
mlodziak22 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 kolego kiedyś robiłem to w passacie b5, musisz sobie opuścić sprężarkę,zrobić ściągacz, a później wybić łożysko. Ja pojechałem do gościa od klimy, wybił mi łożysko, podjechałem do sklepu i powiedziałem ,że potrzebuje takie i takie łożysko, pojechałem do gościa znowu w,bił mi na prasie łożysko i było ok. Ważne jest przy składaniu ,aby to chodziło nie za lekko i nie za mocna, regulujesz takimi podkładkami.Ja przy rozbieraniu je gdzieś pogubiłem , ale dostałem parę sztuk ja robiłem to wg tego poradnika na forum passata Wymiana łożyska sprzęgła kompresora klimy firmy ZEXEL-opis
arko0426 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Aha... Tylko że mam problem z dostaniem tego, w sklepie nie mają czegoś takiego ;/
mlodziak22 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 z tego co pamiętam na łożysku są jego wymiary, pojechałem do sklepu i od razu padło to do klimy?? jest to dość znany temat. najpierw sobie wyciągnij, wybij łożysko i podjedź do sklepu, a tak w ogóle teraz możesz sobie zdjąć pasek od klimy i tak jeździć jak Ci coś tam szumi, przeszkadza, i tak klimy teraz nie włączysz.
JanWstydliwy Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak wyciąg, wybij, podjedź, kup sobie, wbij sobie, ustaw "se" - albo oddaj do warsztatu i zrobią Ci to z gwarancją za 200,00 zł
mlodziak22 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 No,a co w tym takiego ciezkiego żeby komuś dawać do roboty? Nie wiem co tu twoja odpowiedź wnosi do tematu Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
arko0426 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Masz rację mlodziak22, zrobiłem tak właśnie z tym paskiem, więc obecnie jest spokój (aż miło dla uszu ;p) Zrobię tak jak radzisz, dzięki wielkie za odpowiedź - zdrowych i wesołych życzę, pozdrawiam Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi