Grztom Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam otóż mam taki problem po kilkugodzinnym postoju gdy odpale auto nie mam wspomagania w prawą strone w lewą strone normalnie idzie, po paru ruchach kierownicą wspomaganie wraca. Doradzcie co moze byc przyczyną tego??? Dodam ze zaczlo mi sie to dziac dopiero przy nizszych temperaturach w lecie wszystko było ok
baca21 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 rozdzielacz zasyfiony... takie jest moje stwierdzenie po tym jak w sobotę wymieniłem maglownicę bo miałem dokładnie taki sam problem i jak wyciągnęliśmy magla to syf nieziemski się wylał, pomimo że w zbiorniczku olej wspomagania był całkiem niezły. Dlatego proponuję Ci wymianę płynu wg zamieszczonej gdzieś tutaj informacji jak to dobrze zrobić, przewalić i przepłukać układ i może pomoże- na pewno tańsze rozwiązanie od wymiany magla.
Grztom Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 płyn wymieniałem juz przez lato :/
SebolA4 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wymiana płynu nic tu nie pomoże, sam mam podobny problem i płukałem dobrze układ litrem Febi, po czym wlałem następny litr i nic nie pomogło.
krzysiek.wi Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Panowie, tylko regeneracja was czeka. Rozdzielacz w maglownicy poleciał. Mam to samo ,po świętach czeka mnie wymiana na regenerowaną .A cena takiej regeneracji to minimum 700 pln + zostawiacie swoją zużytą.
ŁYSY44 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 magiel do wymiany, ja szukałbym dobrej używki
Grztom Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 dodam jeszcze ze gdy wystepuje ten problem ze skretem w prawo to gdy skrecam w lewo to pompa wydaje straszny dżwiek:D i jeszcze takie pytanko trudno sie ten magiel wymienia???
krzysiek.wi Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Demontaż magla w tym linku . http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-afn-wymiana-przekladni-kierowniczej-maglownicy-fotostory-15058/
Rekomendowane odpowiedzi