adasio13 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 witam. Panowie pokazał mi się błąd jak w temacie. co moze sie z tym wiazac? egr zaślepiony
Sztomel Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Usterka elektryczna więc albo odłączona wtyczka od N18 albo spalona cewka wewnątrz N18 albo przerwa lub zwarcie na wiązce idącej do N18. Ten błąd nie powoduje żadnych złych objawów w pracy silnika i w żaden sposób mu nie szkodzi tym bardziej, że EGR masz już zaślepiony mechanicznie.
adasio13 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Wiec nie ma sie nad nim co spinac? Jak nie bedzie dzialal n18 to sie nic nie stanie
Sztomel Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Nic się nie będzie niepokojącego działo. Można tak spokojnie jeździć jeśli sam błąd zapisany w sterowniku Ci nie przeszkadza. Jeszcze jedna mała uwaga na którą wcześniej nie zwróciłem uwagi a Ty nic o tym nie napisałeś - czy błąd daje się skasować - jeśli tak to był spowodowany tym, że ktoś odpinał wcześniej od niego wtyczkę i po jej założeniu pozostał. Jeśli błędu nie da się skasować to przyczyny tak jak wcześniej podałem ale dla silnika nie jest to istotne.
Rekomendowane odpowiedzi