Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

stłuczka aut w rodzinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przez przypadek brat uderzył w moje auto innym pojazdem podczas cofania .auto jest zarejestrowane na mnie a jego pojazd na niego lecz obaj mamy ubezpieczone pojazdy w TUW. czy uda sie wywalczyć odszkodowanie? dzwoniłem do rożnych ubezpieczycieli i jedni mowili ,ze odszkodowanie sie należy a inni ze nie bo niby szkoda jest w rodzinie jak to z tym jest???

Opublikowano

piszesz oświadczenie, 2-3 swiadków i po sprawie

Opublikowano

Polisa OC chroni osoby trzecie czyli może być odmowa w tym przypadku ale nie musi. Dokładnie nie wiem jak jest to rozpatrywane ale istotne jest to czy sprawca i poszkodowany pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym. Jak żona swoim samochodem uderzy w auto należące do męża i mieszkają razem to odszkodowania nie będzie a w innych przypadkach nie wiem. Ale to nie jest Twoje zadanie, żeby to rozpatrywać. Zgłaszaj szkodę do TU sprawcy i zobaczysz co tam zadecydują. Jak nie będą chcieli przyjąć to mów im, że mają obowiązek przyjąć i rozpatrzyć każde zgłoszenie.

Opublikowano

Oc wykupujesz na auto a nie na siebie, sam to przerabiałem jak mi ojciec przez lenistwo i nie wyskrobanie szyb cofając uderzył w mojej poprzednie auto i nie było żadnego problemu z odszkodowaniem, zgłosiłem szkode do ubezpieczyciela ojca, wypełnilismy formularz i oświadczenie. kasa bez problemu była mimo że mamy ten sam adres zamieszkania nawet. Ojciec sie troche zgotował że go skroiłem z OC no ale kasy nie musiał dawać na naprawe a jemu tylko 10% znizki zabrali...

Opublikowano
  • Autor

rozumiem kolego narazie przyjęli moja sprawę rzeczoznawca zrobił zdjęcia itp.Zrobili kosztorys ale złodzieje już policzyli części 50% wiec będę pisał odwołanie

.Tylko zaczekam aby moja sprawa przeszła przez centrale .Bo może być tak ,ze jeszcze mi odmówią odszkodowania i bede musiał pisać o to odwołanie

Opublikowano
Oc wykupujesz na auto a nie na siebie, sam to przerabiałem jak mi ojciec przez lenistwo i nie wyskrobanie szyb cofając uderzył w mojej poprzednie auto i nie było żadnego problemu z odszkodowaniem, zgłosiłem szkode do ubezpieczyciela ojca, wypełnilismy formularz i oświadczenie. kasa bez problemu była mimo że mamy ten sam adres zamieszkania nawet. Ojciec sie troche zgotował że go skroiłem z OC no ale kasy nie musiał dawać na naprawe a jemu tylko 10% znizki zabrali...

Za co zagotowal? ze przez lenistwo pierdyknal ci auto ? no jak tak mozna :D