Kraker Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam. Chciałem zasięgnąć informacji, to są moje pierwsze logii były robione w dziwny sposób, na drugim biegu. Ale nie o to chodzi. Zdziwiły mnie trochę opisy i nie pasujące jednostki, np. obciążenie silnika w ms? O co chodzi? Prosiłbym o wytłumaczenie. Pozdrawiam. Uploaded with ImageShack.us ---------- Post dopisany at 14:57 ---------- Poprzedni post napisany at 12:03 ---------- Dlaczego u mnie to nie pasuje? Tu chodzi bardziej o opisy bloków mierzonych, jednostki do wartości pasują. Przejrzałem więcej grup i nic się nie zgadza. Nie ważne, czy logi zobraowane VAG-Logiem, czy CSVConv, już VAG-COM pokazuje bzdury.
german81 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 jednoski sa ok we wszystkich slepakach obiarzenie jest podawane w ms . zróbl logi z bloku 2 7 13 25 i loguj naj lepiej po 2 bloki na raz .
Kraker Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 jednoski sa ok we wszystkich slepakach obiarzenie jest podawane w ms . zróbl logi z bloku 2 7 13 25 i loguj naj lepiej po 2 bloki na raz . Na pewno ok? Obciążenie w ms, kąt przepustnicy w stopniach Celcjusza, czas zapłonu to samo itd? U nikogo tak nie widziałem... W ogóle to wartości nie pasują do opisu, jak się przyjrzeć np "Cycle Duty" w % to to pewnie jest kąt otwarcia przepustnicy... Na moje oko nie pasują opisy. Jak interpretować takie logi?
german81 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 błedny opis moze byc spowodowany błedem w programie ale same wartosci w blokach sa poprawne . wiec jesli wiesz jakie powiny byc wartosci w odpowiednich blokach to nie ma to wpływu na diagnoze
Kraker Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. To jak zweryfikować logi czy są poprawne, skoro VAG-COM niepoprawnie je nazywa, a wszędzie w opisach te blogi są tak jak je nazywa VAG-COM? A możliwe, że z moim ECU coś nie tak? Utrudnia to logowanie, bo nie wiadomo na co się patrzy i które grupy zlogować...
bartek1605 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 nie ważne są opisy tylko jednostki
Kraker Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 A skąd mam wsiąść opis w jakiej grupie, który blok co oznacza? Mam opisy do 1.8T (nie ma tam co prawda AEB) ale one nie pasują... Ma ktoś taki opis? Gdzie tego szukać?
german81 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 zrób poradne logi z bloku 2 13 2 7 2 25 .to ci powiem czy wszystko jest ok . póci co przepływka troche mało widzi sprawdz czy niema gdzies nieszczelnosci .
Kraker Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 ok tak zrobię. robić po dwa bloki? 2 i 13, 2 i 7, 2 i 25? dobrze to zrozumiałem?
german81 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 tak dokładnie rób po 2 bloki na raz
Kraker Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 No i udało mi się zrobić logi jeszcze dziś. Przepływka coś chyba mało mierzy, na wolnych jest ok 3,5 g/s. Może to być spowodowane zabrudzoną przepływką? Nie wyglądała na bardzo brudną, ino troszkę pyłu miała (delikatny kurz, wolałem nie ruszać). Robiłem na 3 biegu, temp 90st. i pedał w podłogę. Log (0 - 002,007) Log (1 - 002,025) Log (2 - 002,013)
german81 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 wszystko wyglonda ok . tylko ten przepływ na wolnych obrotach jest troszke za duzy . masz jakies błedy zapisane ?
Kraker Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 Nie mam żadnych błędów. A jaki powinien być przepływ na wolnych? Dokładnie spojrzałem i mam 3,1 do 3,2. Dzięki za pomoc. Czegoś się dowiedziałem i troszkę nauczyłem, choć widzę że dla posiadaczy Diesli jest więcej informacji. Może dlatego że mają więcej problemów
german81 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 dokładnie nie ma podanego przepływu na wolnych obrotach powinien on sie miescic miedzy 2-4 mg/s ,ale najczesciej jest miedzy 2,5-3 mg/s .ale zeby dokładnie stwierzic czy przepływ jest ok to trzeba sprawdzic korekty w bloku 7 jesli na wolnych obrotach beda sie miescic w granicy -5-+5 wszystko jest ok .
Kraker Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 No to jest ok. Ja mam -0,8. Pytanie mam. Jak objawia się zabrudzona przepływka?
german81 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Opublikowano 25 Grudnia 2012 zabrudzona lub uszkodzona przepływka najczesciej zanirza .a u ciebie jest ok wiec nic nie rób z przepływka .element pomiarowy w przepływce jest samo czyszczacy sie .mycie przepływki jak jest sprawna skraca jej zycie .
Rekomendowane odpowiedzi