Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dlaczego klocek w A4 B6 nie hamuje na całej powierzchni tarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musi pomóc! Jak miałeś tutaj syf to klocek był nierówno dociskany. Przynajmniej jeden temat zostałby do końca opanowany :naughty:

160120131127.jpg

---------- Post dopisany at 23:07 ---------- Poprzedni post napisany at 23:06 ----------

to i ja sprawdze bo mam to samo:(

a Ty kiedy zabierasz się za czyszczenie :decayed: ??

Opublikowano

Miesiąc temu jak wymieniałem klocki to czyściłem całe zaciski. Moze lekka poprawa jest widoczna, ale dalej ten pasek jest . Od 4 lat mam ten problem raz mniej raz więcej. Tarcze 3 komplet.

Opublikowano

Daniel, dobrze wyczyściłeś? ja na początku przeleciałem szczotką drucianą na wiertarce, efekt był słaby, wziąłem pilnik i równałem powierzchnie do żywego.

Opublikowano

Pilnikiem nie jechałem. Łapki są czyste , zastanawiam się tylko czy w tym "zagięciu" da się coś więcej zrobić

Ale tak jam dojść z pilnikiem ? Czy całkiem nie sp.. zacisku tym piłowaniem ?

Opublikowano

Ja to zagięcie (z resztą widać na foto) miałem strasznie za***ane, przykładałem klocek i czyściłem, patrzyłem czy równo przylega i ponownie czyszczenie, pilnik przyłożyłem do dwóch łapek i powoli piłowałem, starałem się by wyszło to równo. Szczerze powiem że najwięcej syfu wyleciało z tego zagięcia, ostrym narzędziem czyściłem chyba z 15 min. bo ciągle wychodził syf, Pył z klocków razem z rdzą stworzyły twardą skorupę. Szczotka druciana tylko głaskała ten brud. Teraz żałuje że nie dałem zacisków do piaskowania i malowania a nie chce mi się kolejny raz rozbierać zacisków, czyścić, smarować a i tak mam inne problemy z hamulcami.

Pytałem Cie jaką masz wartość po wciśnięciu maksymalnie pedału hamulca(z całych sił) na włączonym silniku w ABS-Brakes, grupa 005, "Brake pressure"??

:naughty:

---------- Post dopisany at 13:35 ---------- Poprzedni post napisany at 13:29 ----------

Z tego co wymyśliłem to brud wypycha klocek w miejscu uwypuklenia i jest nierówno dociskany dlatego wychodzi pasek rdzy na tarczy. Same łapki powinny być w miarę równe, a w miejscu uwypuklenia powinno być czysto, do żywego.

klocki.jpg

Opublikowano

sprawdzę to ciśnienie.

Opublikowano
  • Autor

podawajcie jakie macie u siebie maksybalne ciśnienie w bloku 005.

Opublikowano

Wczoraj chciałem sprawdzić to ciśnienie , ale blok 05 u mnie jest nie dostępny, może wina nie pełnego Vaga . Może ktoś by mi podesłał lepszą wersję VAG ? Mam teraz 409-1 .

Opublikowano
Wczoraj chciałem sprawdzić to ciśnienie , ale blok 05 u mnie jest nie dostępny, może wina nie pełnego Vaga . Może ktoś by mi podesłał lepszą wersję VAG ? Mam teraz 409-1 .

Widzę że może być problem bo jesteś kolejną osobą która nie może wejść w te bloki. Ja mam dostęp do oryginalnego VCDSa albo.... masz to w innej grupie w co wątpię bo chyba grupy różnią się pomiędzy diesel a benzyną czy nie mam racji ?? Tak jak ktoś ostatnio ktoś pisał o teście sondy grupa 34-36 a u mnie była to 107.

---------- Post dopisany at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany at 13:13 ----------

podawajcie jakie macie u siebie maksybalne ciśnienie w bloku 005.

a Ty jakie masz ?? :naughty:

Opublikowano

sprawdzałem kolejne bloki ale dalej nic również nie było.

Mam inny problem , wczoraj okazało się , że tylny zacisk cieknie , dziś obejrzałem i prawdopodobnie przez dźwignię ręcznego.

Ktoś rozbierał tylne zaciski ? Jak ten mechanizm ręcznego jest tam zbudowany , może być jakiś problem ?

Opublikowano
sprawdzałem kolejne bloki ale dalej nic również nie było.

Mam inny problem , wczoraj okazało się , że tylny zacisk cieknie , dziś obejrzałem i prawdopodobnie przez dźwignię ręcznego.

Ktoś rozbierał tylne zaciski ? Jak ten mechanizm ręcznego jest tam zbudowany , może być jakiś problem ?

tu masz wszystko

Audi 80 Klub Polska :: [ALL] Regeneracja tylnych zaciskw hamulcowych.

Opublikowano

Zaopatrz się w dobre szczypce bo bez tego jest przejebane, ja bez konkretnego narzędzia składałem jeden zacisk 20 min. :kwasny: bo ciągle wyskakiwał mi pierścień. Smaru na trzpień napchaj ile się da.

Opublikowano

Szczypce sa potrzebne do demontazu

Do montazu potrzebna jest cienkoscienna tulejka 38mm

Jakis rozpieracz i zrobione

Upppppssssss..... znowu sprzedalem swoj patent....:facepalm:

Opublikowano

Coś czuje że ośkę szlak trafił i będzie problem z uszczelnieniem .

Opublikowano

Podpiluj zacisk i bedzie ok

Opublikowano
Szczypce sa potrzebne do demontazu

Do montazu potrzebna jest cienkoscienna tulejka 38mm

Jakis rozpieracz i zrobione

Upppppssssss..... znowu sprzedalem swoj patent....:facepalm:

heh ja ostatecznie wbiłem pierścień dwoma śrubokrętami bo rurki nie miałem, ale patent elegancki :naughty:

Opublikowano

nie rozumiem . Jak ośka będzie z wżerami to co mam piłować w zacisku?

Opublikowano

nie rozumiem . Jak ośka będzie z wżerami to co mam piłować w zacisku?

sryyyy, pomyliłem post :facepalm:

Opublikowano

Rozebrałem , złożyłem .

Ośka szału już nie robi i myślę że będzie ciekło , chociaż na razie nie widać. Ale do tego zapowietrzył mi się chyba cały układ. Noga wpada do podłogi , za 3-4 razem robi się opór , dziś już bylo za późno i dałem na spokój z odpowietrzaniem .Wężyk zatkałem nasadzając wąż z wkręconą śrubą , a mimo to wszystkie koła sie zapowietrzyły?

Opublikowano

Eeeee no raczej nieee, jesteśmy dobrej myśli, nie będę pytał czy zbiorniczek został wysuszony bo domyślam się że nie....

http://a4-klub.pl/uklad-hamulcowy-96/pedal-hamulca-wpada-wymianie-tarcz-przednich-258701/

u kolegi wyszła pompa, ch*j wie z czego i dlaczego :facepalm: