hghormone Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam. Problem występuje tylko przy minusowach temperaturach, po nocnym postoju. A wiec po nocnym postoju na minusowej temp. auto przy odpalaniu zachowuje sie przez ok sekunde tak jakby mialo problem z pokonaniem niskich obrotow.Po sekundzie bez problemu wskakuje na ok 1200obr i tak trzyma dopoki sie nie rozgrzeje. Świece grzeja po nocy przez ok 7 sekund. Problem wystepuje tylko po nocnym postoju, potem w ciagu dnia, auto moge zostawic na ok 3 godziny, a i tak odpala bez problemu. Zaznaczam ze nawet po nocy nie musze krecic rozrusznikiem zapala na dotyk, ale tak jak pisalem przez ok sekunde ma problem z pokonaniem niskich obrotow. Na etykiecie jest napisane ze olej byl wymieniany ok 10tys km temu, auto ma realny przebieg 153tys(5w30 Longlife III). Na komputerze wystepuje tylko błąd "01039 Czujnik temperatury płynu chłodzącego -G2-", a wiec jesli sie nie myle chodzi o ten czujnik ktory podaje temperature na tablice przyrzadow. Pozatym zadenych błędów. Czy w/w problem moze powodowac ten czujnik ? A moze swiece ?
hager84 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 spokojnie mi tez tak samo sie zachowuje po nocnym lub dłuższym postoju
hghormone Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 No wlasnie tez sie tak zastanawialem czy to nie jest normalna przypadlosc silnikow.
pakotomasz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 U mnie też tak się dzieję i wydaje mi się, że nie jest to raczej powód do obaw:wink:
hghormone Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 Fajnie, przynajmniej teraz wiem ze to norma, dzieki za odpowiedz koledzy.
wolf1980 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam. Mam tak samo. Pali od strzała, ale na ułamek sekundy go przydławi. Nalatane ze 200000 km.
Rekomendowane odpowiedzi