nedwed Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam, mam mały problem, mianowicie dzisiaj w trakcie jazdy nagle zaczal dochodzic z samochodu dziwny dzwiek. Pojawia sie on przy zmianie biegów, jest on szczegolnie slyszalny przy zmianie z 1 na 2 i z 2 na 3, jest to taki dziwny bulgoczący dzwiek, jak samochod stoi na luzie wszystko jest ok, delikatnie slychac tez jak da mu sie duzo gazu na luzie. Podejrzewam ze moze to byc łozysko wyciskowe sprzegla. Ktos sie orientuje czy mam racje czy to moze byc cos innego ?
habol Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 a moze to slychac tylko paliwo w baku pewnie miales okolo 1/2 baku
nedwed Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2012 bardzo mądra odpowiedz, paliwo w baku mi bulgocze . Ma ktos jakies 'normalne' rady ?
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 a dźwięk masz z przodu tak jakby z dseki się wydobywał i tylko podczas ruszania czy w trakcie jazdy też?
nedwed Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2012 dzwiek wydobywa sie mniej wiecej od strony kierowcy, jest i w trakcie ruszania i w trakcie jazdy (glownie przy zmianie biegów jest ten dzwiek najbardziej wyrazny)
krzysieksc83 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 ja mam to samo ale jak autko postoi i tylko na oczątku a później przechodzi i też nie wiem co to w każdej a4 to miałem:kwasny:
uhu2 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 U mnie jest podobnie tez slychac takie ciche buczenie przy zmianie biegu.Jezdze juz tak 4 roczek i sie tym nie przejmuje.
nedwed Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 juz naprawilem, wjechalem na kanal i okazalo sie ze poduszka skrzyni biegow byla niedokrecona, po prostu sie poluzowala i tak dziwnie buczało
krzysieksc83 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 no to super że problem z głowy teraz trzeba będzie u siebie sprawdzić
myrmex Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 cześć pozwolę sobie odgrzać temat. Dzisiaj na zimnym silniku przy zmianie biegów z 2 na 3 usłyszałem właśnie opadający dźwięk w rodzaju "łych, łych, łych" i troszke poszarpywało. Czy to może być dwumasa lub turbina? Na ciepłym silniku nie było tego efektu. Z góry dzięki za odpowiedzi
nedwed Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 Jesli poszarpuje glownie przy ruszaniu tzn ze dwumasa konczy swoj zywot
Rekomendowane odpowiedzi